Robbemond wil initiatief nemen in de derby tegen NAC Breda

13 april 2018, 15:13

Willem II heeft hoge verwachtingen bij de beladen derby tegen NAC Breda. Trainer Reinier Robbemond wil de opponent van zondagmiddag verslaan, ook om boven de rivaal de eindigen in de Eredivisie. Daarbij gaat de oefenmeester uit van eigen kracht en wil hij aanvallend voetbal spelen. 

"Het is een beladen pot met veel sfeer, rivaliteit en belangen. Zowel spelers als staf kijken extra uit naar wedstrijden zoals deze", blikt hij vooruit op de clubsite. "Elke wedstrijd moet je als ploeg van je eigen kracht uitgaan en dat gaan we ook deze wedstrijd weer doen. We moeten initiatief nemen en niet reactief gaan voetballen."

Toch wordt het geen eenvoudig karwei. NAC Breda won drie van haar laatste vijf wedstrijden, onder meer tegen Feyenoord en Vitesse. "Bij de wedstrijd hier in Tilburg heb je kunnen zien dat NAC goed kan voetballen. Het is zondag belangrijk dat wij ze geen kans geven om ze in een situatie te laten komen die ze graag willen."

In derby moet het Fernando Lewis, Asumah Abubakar-Ankra, Etien Velikonja, Eyong Enoh, Jordens Peters, Mattijs Branderhorst en Thomas Meissner missen tegen NAC Breda. Ook Darryl Lachman (geblesseerd) ontbreekt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen