Ten Hag wil met Ajax titelfeest van PSV verpesten

13 april 2018, 12:58   Bijgewerkt: 13 april 2018, 13:09

Ajax-trainer Erik ten Hag wil het kampioensfeestje van PSV aanstaande zondag koste wat het kost verpesten. De oefenmeester weet dat de titel van de Eindhovenaren leeft binnen zijn selectie. "We gaan er alles aan doen om te winnen zondag, maar we kijken vooral naar onszelf", blikte de trainer, die er niet vanuit gaat dat hij een erehaag moet vormen voor PSV, vooruit.

"Want we gaan er vanuit dat we winnen", gaf hij aan tijdens de persconferentie. "We houden ons niet bezig met de negatieve gevolgen van het feit 'als we zouden verliezen'." Desondanks heeft Ten Hag wel veel respect voor de tegenstander van komende zondag: "Ze hebben een geweldig seizoen. Met veel punten, ze zijn heel moeilijk om te verslaan. Een veerkrachtig team, alle credits voor hen."

Toch maakte Ajax meer doelpunten dan de ploeg uit Eindhoven en kreeg het minder tegen. Hetzelfde geldt voor de kansenverdeling in de Eredivisie dit seizoen. Ten Hag: "We weten dat we heel veel dingen goed doen. Beter zelfs dan onze concurrent. Maar uit die vele kansen die we krijgen, moeten we effectiever worden. En we zijn te vaak op achterstand gekomen", vond de trainer.

{image[325307][right-half][]}Blessurelijst

Toch staat PSV aan de kop van de Eredivisie, mede dankzij de keuzes van trainer Phillip Cocu. Volgens Ten Hag lijkt hij erg op Guus Hiddink. "Echt een pupil van Hiddink. Uitgedast. Tactisch is hij in staat om een goede ploeg neer te zetten. Onze overeenkomsten zijn dat we allebei meer dan heel graag willen winnen."

Ook zondagmiddag wil Ajax voorkomen dat PSV de titel kan vieren. Dat moet het wel doen zonder onder andere Daley Sinkgraven, Nick Viergever én Frenkie de Jong. "Frenkie heeft een terugval. We hadden gehoopt dat hij er weer bij was, maar dat is niet het geval. Ook staat achter de naam van Carel Eiting (knie) nog een vraagteken." Kasper Dolberg is er wederom weer bij in Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen