"Lozano, Van Ginkel en Zoet uitblinkers van PSV dit jaar"

13 april 2018, 08:51   Bijgewerkt: 13 april 2018, 16:57

Als het een beetje meezit voor Eindhoven, dan wordt PSV aanstaande zondag in een rechtstreeks gevecht met Ajax kampioen van Nederland. Wat is de grootste kracht van de ploeg van Phillip Cocu? Wie waren de uitblinkers deze jaargang en wat kunnen we komende zondag voor wedstrijd verwachten? Met een PSV-panel blikken we vooruit op de (mogelijke) titeldag. In deel II: 'Wie waren dit seizoen de belangrijkste spelers voor PSV?'

{image[321439][right-half][Piet de Visser]}Piet de Visser, was jarenlang scout voor PSV:

 "Dan ga ik toch voor Hirving Lozano, een speler die ten allen tijde recht op zijn doel afgaat. Iemand met tevens heel veel potentie. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, maar die laat het niet altijd zien. Logisch, want hij is nog heel jong. Maar écht een groot talent. Verder vond ik Gastón Pereiro altijd een heel goede speler, al toen hij bij Uruguay in de onder twintig zat. Toen ik hem als scout zag, was ik erg onder de indruk. Hij laat het alleen veel te weinig zien. Het verbaast me dat hij niet verder is, terwijl dit toch al zijn derde seizoen is in Eindhoven. Zonde."

{image[315260][left-half][Sef Vergoossen]}Sef Vergoossen, werd in 2008 kampioen met PSV als hoofdtrainer:

"Voor mij was PSV een ploeg zonder heel grote uitblinkers. Als je kijkt wie het meest stabiel speelde en van invloed was, dan kies ik voor Marco van Ginkel. Hij werd de terechte aanvoerder, stond er op de momenten dat hij moest staan, was belangrijk én heeft als middenvelder veertien doelpunten gemaakt. Dat is hartstikke veel. Vergeet ook zijn strafschoppen niet. Het lijkt makkelijk, maar als je bedenkt dat er vorig seizoen bijna meer mis dan raak gingen, is dat toch wel lekker om een speler te hebben die de ballen wel maakt. Bovendien kun je altijd van hem op aan. Voor mij is hij daarom de uitblinker dit seizoen van PSV." 

{image[273307][right-half][]}Danny Koevermans, speelde vier seizoenen in het eerste elftal van de Eindhovenaren:

"Dan houd ik het toch op Jeroen Zoet, denk ik - ondanks dat hij een maat van me is. Maar hij heeft echt punten voor PSV gepakt dit seizoen. Verder stak er niet echt één iemand bovenuit, dat blijkt ook wel als je naar bijvoorbeeld de clubtopscorers kijkt. 15-14-11 treffers hebben ze gemaakt, dat zegt wat dat betreft wel genoeg. Het is echt een teamprestatie, dus dan ga ik voor Jeroen. Hij heeft echt beslissende reddingen gehad, dit seizoen. Al is Van Ginkel ook heel belangrijk, al was het alleen al vanwege zijn strafschoppen. Die zijn toch weleens gemist de voorgaande jaren..."

Lees ook: PSV-panel over het kampioenschap #1: "Stabiliteit grote kracht"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen