Payet hoopt na prachtzege op Arsenal in de Europa League

13 april 2018, 08:16

Dimitri Payet speelde donderdagavond een hoofdrol bij de 5-2 overwinning van Olympique Marseille op RB Leipzig: eerst werd een heerlijk doelpunt van de middenvelder (terecht) afgekeurd door arbiter Björn Kuipers, maar hij nam revanche met een geweldige pegel in de kruising. Zo werd een 1-0 achterstand uit de eerste wedstrijd knap ongedaan gemaakt.

"We hadden er al rekening mee gehouden dat we drie doelpunten moesten maken", blikte de hoofdrolspeler tegenover L'Equipe terug op het duel. Die treffer viel echter als eerste aan de kant van de bezoekers; Marseille antwoordde wel met twee treffers binnen drie minuten. De derde van Payet werd dus afgekeurd.

"Het was maar goed dat die goals zo snel vielen, dat paste in het scenario. We raakten ook niet in de war van onze tegentreffer", analyseerde hij. "We hebben het geweldig gedaan, het was een echte teamprestatie."

Met Atlético Madrid, Arsenal en Red Bull Salzburg blijven er nog drie tegenstanders over in de Europese competitie. Payet hoopt dat het de Engelsen treft: "Er zitten ploegen bij die zelfs de Champions League kunnen winnen. Maar als ik mag kiezen, zou ik het liefst Arsenal loten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen