Alderweireld baalt dat Ajax niet tot einde voor titel speelt

13 april 2018, 08:08   Bijgewerkt: 13 april 2018, 08:15

De laatste keer dat een ploeg kampioen werd in Nederland tijdens een rechtstreeks gevecht met de directe achtervolger, was in 2011. Ajax won van FC Twente en kroonde zich tot de kampioen van de Eredivisie. Toby Alderweireld was destijds van de partij en heeft nog altijd veel aan die ontmoeting op 15 mei 2011.

"Mensen vragen wel eens of ik nooit zenuwachtig ben voor een topwedstrijd in de Premier League of de Champions League. Maar sinds Ajax-FC Twente draai ik mijn hand daar niet meer voor om", vertelt de Belgische verdediger in De Telegraaf. "Het was op de verjaardag van de trainer. We moésten winnen om kampioen te worden, Twente had aan een punt genoeg. En dan te bedenken dat we de bekerfinale van dezelfde tegenstander hadden verloren en Ajax al zeven jaar geen kampioen was geworden. Het was een enorme frustratie."

Uiteindelijk lukte het dankzij twee treffers van Siem de Jong en een eigen doelpunt van Danny Landzaat. Alderweireld: "Die dag is moeilijk te beschrijven, heb ik eigenlijk in een roes beleefd, maar behoort tot de mooiste momenten van mijn carrière. Na de 3-1 van Siem de Jong explodeerde het stadion en wisten we dat we het hadden geflikt. De derde ster, de zo intens begeerde derde ster voor het dertigste landskampioenschap was binnen."

{image[284561][right-half][]}Andersom

De huidige situatie is behoorlijk anders: komend weekend kan namelijk concurrent PSV kampioen worden in de Eredivisie. "Ik volg Ajax vanzelfsprekend nog op de voet en het verbaast me dat PSV kampioen wordt. Met alle respect voor PSV trouwens, want dat is ook een grote club. Maar ik denk dat Ajax een goed team heeft, dat leuk voetbal speelt. Het is zonde dat het niet in een kampioenschap resulteert en – erger nog – Ajax zelfs niet tot het einde toe meespeelt om de titel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen