Van Ginkel zou titel mooier vinden dan twee jaar geleden

13 april 2018, 07:41   Bijgewerkt: 13 april 2018, 08:50

Marco van Ginkel wil er alles aan doen om zondagmiddag revanche te nemen op Ajax. De middenvelder vindt dat dit de uitgelezen mogelijkheid is om de 3-0 van eerder dit seizoen in de Amsterdam ArenA weg te spoelen én zo het kampioenschap te pakken. "Dit is de wedstrijd van het jaar. Aan ons de taak om die droom werkelijkheid te laten worden", vertelt hij.

In De Telegraaf gaat hij in op het kampioensduel. "Hoe dichterbij de wedstrijd komt, hoe meer de spanning toeneemt. Dat vind ik alleen maar lekker", aldus de middenvelder, die ook ingaat op de nederlaag van de vorige keer. "Zij kwamen op voorsprong, net toen ze twee keer wilden wisselen. Valt die goal niet, dan heb je toch een andere situatie, maar feit is dat het voor ons toen niet zo liep als het zou moeten."

Van Ginkel is trots dat PSV het weer goed heeft opgepakt, net als eerder dit seizoen. "Dat begon al aan het begin van dit seizoen met die Europese uitschakeling tegen Osijek. Hoe we daar uit zijn gekomen, dat is een compliment waard voor de hele ploeg. Alles bij elkaar zou deze titel voor mij dus mooier zijn dan twee jaar geleden, maar we zijn er nog niet."

Als ommekeer na de winterstop zag hij de keren dat PSV won op de belangrijke én moeilijke momenten. Bijvoorbeeld op bezoek in De Kuip, terwijl daar in de beker nog werd verloren. Van Ginkel: "Dat was wel een bepaalde omslag, denk ik. Net als afgelopen weekend tegen AZ. Tot nu toe stonden we er telkens op de momenten dat we er echt moesten staan. Alleen tegen Ajax hebben we dat nagelaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen