Inzaghi spreekt van 'black-out' na bizarre exit in Europa League

12 april 2018, 23:35   Bijgewerkt: 13 april 2018, 07:32

SS Lazio-trainer Simone Inzaghi was na de uitschakeling van zijn ploeg tegen RB Salzburg bijzonder teleurgesteld. De oefenmeester dacht na de openingstreffer van Ciro Immobile - net als de rest van de voetbalwereld - dat zijn team het wel zou redden in de kwartfinale van de Europa League, maar dat kwam bedrogen uit. "Na de gelijkmaker hadden we een black-out", sprak de coach.

Want ondanks die 1-0 voorsprong én 4-2 zege van vorige week, gaven de Romeinen de marge nog uit handen. RB Salzburg scoorde drie doelpunten binnen vier minuten. "We hadden kwalificatie binnen handbereik. Dit had niet mogen gebeuren", vond Inzaghi. "Het was een emotionele wedstrijd voor mij, de fans en spelers. Het is een schande dat we de halve finale, die voor ons lag, niet hebben bereikt."

Toch wilde hij zijn spelers ook niet helemaal afbranden na de nederlaag. "Dit zal een volgende stap zijn in hun ontwikkeling. Laten we niet vergeten dat we veel jonge spelers hebben, voor wie dit de eerste serieuze Europese campagne is. Het team zal hier heel veel van leren."

Derby

Veel tijd om bij te komen van de pijnlijke uitschakeling is er niet. Komend weekend wacht de derby tegen AS Roma, de ploeg die juist het omgekeerde van Lazio beleefde in de Champions League tegen FC Barcelona. "Voor die wedstrijd zullen we fysiek en mentaal moeten herstellen", aldus Inzaghi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen