Unicum: eerste wedstrijd in Abe Lenstra Stadion voor Leeuwinnen

12 april 2018, 17:02

Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder in Nederland, dat is onder meer te merken aan de capaciteit van de stadions waarin de Oranje Leeuwinnen hun wedstrijden tegenwoordig spelen. Over twee maanden zal het Nederlands vrouwenelftal voor de eerste keer aantreden in het Abe Lenstra Stadion, dat plaats biedt aan 24.000 supporters. Slowakije zal in de zesde WK-kwalificatiewedstrijd de tegenstander zijn.

Afgelopen vrijdag werd een bezoekersrecord gebroken, toen liefst 30.238 supporters het duel tussen Oranje en Noord-Ierland (7-0) bezochten. De overwinning bleek de opmaat voor de volgende zege tegen Ierland, dat een paar dagen later met 0-2 verslagen. Door de zeges staat Nederland alleen aan kop in de WK-kwalificatiegroep, met een voorsprong van drie punten op Ierland.

Slowakije lijkt de zwakste tegenstander van de groep. De Slowaken pakten nog geen enkel punt en incasseerden in vijf wedstrijden al achttien doelpunten. Oranje maakte vijf van die goals. Eind november won Nederland met 0-5 in Slowakije door onder meer twee treffers van Vivianne Miedema.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen