Suriprofs en promovendus Jupiler League testen vijf spelregels

12 april 2018, 15:03

Een bijzondere wedstrijd staat op 12 mei op de planning. De promovendus van de Jupiler League zal het dan in de 'Wedstrijd van de Toekomst' opnemen tegen de Suriprofs. Het testen van een vijftal nieuwe spelregels zal dat duel centraal staan.

De vijf regels die getest worden, zijn de self-pass, de intrap in plaats van de ingooi, de effectieve speeltijd van twee keer dertig minuten in plaats van twee keer 45 minuten, doorlopend wisselen en een shout-out in plaats van penalty's bij een gelijke stand. "Uiteraard waren er nog meer regels te verzinnen, maar voor een effectieve test is het beter niet teveel in één keer te veranderen", zegt Marc Boele, algemeen directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, in een persverklaring.

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB zegt dat de voetbalbond en het Nederlandse voetbal open staan voor innovatie. "Hoe vaker dit soort wedstrijden gespeeld worden, hoe meer mensen zien wat de toegevoegde waarde van bijvoorbeeld de self-pass is. Het invoeren van nieuwe elementen aan het spel is tijdrovend, maar aan de invoering van de video-scheidsrechter, waar Nederland ook aanjager van is geweest, zie je dat het uiteindelijk ook resultaat oplevert."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen