Van den Brom bewust niet in beroep: "Rust is belangrijker"

12 april 2018, 14:45

AZ en John van den Brom accepteerden deze week met tegenzin het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB, waardoor de trainer één wedstrijd moet brommen. Vanaf de tribunes zal Van den Brom vrijdagavond het uitduel met Heracles Almelo bijwonen. Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd geeft de trainer tekst en uitleg over zijn beslissing.

"Ik vind dat je altijd moet kunnen zeggen wat je denkt en wat je vindt. Als dat niet meer kan, dan wordt het heel lastig om nog voor de camera's te verschijnen. Dat vind ik jammer", begint de trainer van AZ zijn verhaal. "Ik ga bewust niet in beroep. Er is veel over gesproken en geschreven en ik heb geen zin om dat allemaal weer op te rakelen. De rust richting de komende wedstrijden is voor mij belangrijker."

Tegen Heracles Almelo zal AZ weer in het vertrouwde 4-3-3-systeem spelen. "Daarin hebben we het heel lang heel goed gedaan. Ik vind het belangrijk om meerdere manieren van spelen te hebben en beheersen", laat Van den Brom weten. "Ik vind dat we het in de tactische variant tegen PSV goed gedaan hebben. Zij kregen geen kansen vanuit het voetbal, wel vanuit standaardsituaties. Daarnaast profiteerden we van de aanvallende intenties van onze backs."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen