Spoorboekje: loting halve finales CL en EL, preview op PSV - Ajax

13 april 2018, 11:17

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 13 april.

Nieuws

Loting in Nyon

De acht clubs die nog actief zijn in Europa, weten vanmiddag welke horde genomen wordt om de finale van de Champions League of Europa League te bereiken. In het Zwitserse Nyon zal om 13:00 eerst de loting voor de halve finales van de Europa League plaatsvinden. Aansluitend, een uur later, krijgen Real Madrid, Bayern München, Liverpool en AS Roma te horen aan wie ze gekoppeld worden.

Specials

Vooruitblikken op PSV's titel

Als het een beetje meezit voor Eindhoven, dan wordt PSV aanstaande zondag in een rechtstreeks gevecht met Ajax kampioen van Nederland. Wat is de grootste kracht van de ploeg van Phillip Cocu? Wie waren de uitblinkers deze jaargang en wat kunnen we komende zondag voor wedstrijd verwachten? Met een PSV-panel blikken we vooruit op de (mogelijke) titeldag. In deel II: 'Wie waren dit seizoen de belangrijkste spelers voor PSV?'

Wedstrijden

Heracles Almelo - AZ (20.00 uur)

Over een dikke week is het zover: dan neemt AZ het in de bekerfinale op tegen Feyenoord. De voorbereiding op de eindstrijd is in volle gang in Alkmaar, maar de focus ligt vanavond voor even op de Eredivisie. AZ gaat op bezoek bij Heracles Almelo, dat nog een kleine kans heeft om zich te plaatsen voor de play-offs. Willen de Heraclieden het seizoen met een toetje eindigen, dan zal voor eigen publiek een resultaat moeten worden neergezet tegen AZ.

Fortuna Sittard - FC Den Bosch (20.00 uur)

De Jupiler League koerst af op een zinderende apotheose. Koploper is nog altijd Fortuna Sittard, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld dan nummers twee en drie Jong Ajax en NEC. De Fortunezen hebben het niet meer in eigen hand, maar zullen alles op alles zetten om de druk op met name NEC te houden. Voor eigen publiek is FC Den Bosch de tegenstander. Jong Ajax neemt het op tegen FC Emmen, NEC gaat op bezoek bij Helmond Sport.

VfL Wolfsburg - Augsburg (20.30 uur)

Bayern München kroonde zich het afgelopen weekend tot kampioen, maar in de Bundesliga is nog niet elke strijd gestreden. In de onderste regionen moet het Wolfsburg van Jeffrey Bruma, Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer zijn uiterste best doen om niet bij de laatste drie te eindigen. De voorsprong op nummer zestien Mainz bedraagt slechts twee punten, dus kan Wolfsburg de punten vanavond tegen Augsburg heel goed gebruiken.

Girona - Real Betis (21.00 uur)

Dé verrassing van de Primera División dit seizoen is Girona, dat met nog zeven wedstrijden voor de boeg volop in de race is voor een ticket om Europees voetbal. De promovendus kan vanavond hele goede zaken doen tegen Real Betis, een andere verrassing van de Spaanse competitie. De club uit Sevilla staat vijfde en heeft goede papieren om na jaren van misère weer een mooi succes te boeken.

Voetbal op tv

12.00 uur: Loting in Nyon, Stream UEFA, loting halve finales Europa League

13.00 uur: Loting in Nyon, Stream UEFA, loting halve finales Champions League

19.50 uur: FC Den Bosch - Fortuna Sittard, FOX Sports 5, live verslag van het Jupiler League-duel

19.50 uur: Helmond Sports - NEC, FOX Sports 7, live verslag van het Jupiler League-duel

20.00 uur: Heracles Almelo - AZ, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

20.25 uur: Wolfsburg - Augsburg, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7, voetbaltalkshow

20.55 uur: Girona - Real Betis, Ziggo Voetbal, live verslag van het Primera División-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen