Wiedemeijer stopt per direct met fluiten vanwege risico

12 april 2018, 11:23   Bijgewerkt: 12 april 2018, 11:47

Reinold Wiedemeijer (50) is per direct gestopt als scheidsrechter in het betaalde voetbal. Hoewel de arbiter recent nog terugkwam van een zware blessure, kan zijn lichaam het niet meer opbrengen om nog langer door te gaan in de Jupiler League en Eredivisie. "Het risico op een nieuwe blessure is te groot", aldus de ref.

Dat staat te lezen op de website van de KNVB. Hoewel zijn rentree korter duurde dan gepland, heeft hij geen spijt. "Ik heb er van genoten. Een mooie reeks wedstrijden gefloten ook, zonder wedstrijdbepalende fouten. Ik zou nog moeiteloos jaren kunnen fluiten, maar de eisen die aan scheidsrechters worden gesteld op topniveau zijn heel hoog. En ik wil niet weer geblesseerd raken. Door het lopen van de conditietest zou dat weer het geval kunnen zijn. Nu bepaal ik zelf het einde."

Stoppen met sporten doet hij overigens zeker niet. Door zijn beslissing komt er ruimte voor andere dingen. "Ik heb uitdagingen genoeg. En daar is nu tijd voor. Ik ga marathons lopen. En het ultieme doel is de triathlon", aldus Wiedemeijer. Helemaal uit het zicht van de voetballerij verdwijnt hij ook niet. "Ik wil graag doorgeven wat ik in al die jaren heb opgepikt. Daarom ben ik jonge talenten gaan coachen. Dat bevalt tot nu toe goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen