Haemhouts treft oude club: "NAC is volkser, Willem II is netter"

12 april 2018, 09:38

Tussen 2011 en 2016 stond hij onder contract bij Willem II, tegenwoordig staat Robbie Haemhouts onder contract bij NAC Breda. Aankomende zondag treft de 34-jarige middenvelder zijn oude club. Haemhouts kent de verschillen en gelijkenissen tussen de clubs.

De Belgische middenvelder werd een keer kampioen met Willem II en promoveerde nog een andere keer met de Tilburgers naar de Eredivisie. "Maar als je met NAC zo'n promotie meemaakt, dan is dat toch echt heel bijzonder", geeft Haemhouts aan in gesprek met het Brabants Dagblad. "Elke thuiswedstrijd zitten er 19.000 mensen op de tribune. Dat is toch 6.000 meer dan in Tilburg. Op straat word je aangeklampt. NAC is een club met een Zuid-Europese beleving."

Haemhouts voelt zich goed in Breda, maar ook in Tilburg heeft hij het naar zijn zin gehad. "NAC is volkser, Willem II is netter. Maar ook in Tilburg werden wij enorm door de fans gesteund. Het is lastig aan te geven wat beter bij me past. Elke club heeft zo zijn charmes", aldus de routinier. Haemhouts maakte door een blessure dit seizoen nog geen speelminuten. In de derby hoopt hij zijn langverwachte rentree te maken. "Want ik heb er keihard voor moeten knokken om weer op dit niveau terug te komen. Invallen in de derby zou een prachtige beloning zijn."

Degradatiestrijd

In het Rat Verlegh Stadion wordt zondag niet alleen om de eer gestreden. Zowel NAC Breda als Willem II heeft zich nog niet veilig gespeeld, dus beide clubs kunnen de punten heel goed gebruiken. De clubs hebben dertig punten en een voorsprong van vier punten op Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen