Opluchting bij Robben: "Zoals verwacht waren zij gevaarlijk"

12 april 2018, 08:00

Terwijl bijna de hele voetbalwereld met ingehouden adem keek naar de ontknoping in de kwartfinalewedstrijd tussen Real Madrid en Juventus, plaatste Bayern München zich voor eigen publiek 'gewoon' voor de halve finale van de Champions League. Na de 1-2 in Sevilla was een 0-0 gelijkspel voldoende voor een plek bij de laatste vier. Arjen Robben speelde negentig minuten mee en toonde zich tevreden na de wedstrijd.

"Zoals verwacht waren zij gevaarlijk", begint de Nederlandse buitenspeler zijn verhaal via de clubkanalen van Der Rekordmeister. "Sevilla heeft een goed team. Met name Banega blonk uit. We kregen de wedstrijd voor rust niet goed onder controle, maar creeërden wel veel kansen. In de tweede helft ging het beter."

Sevilla had in München minstens twee keer moeten scoren om kans te maken op een ticket voor de halve finale. "We wilden de nul houden en dat hebben we gedaan. Je moet altijd op je best zijn in de Champions League", besluit Robben. Vrijdag vindt in het Zwitserse Nyon de loting voor de halve finales van de Champions League plaats. Bayern München kan gekoppeld worden aan Real Madrid, AS Roma of Liverpool.