'Rode' Buffon furieus op arbiter: "Vuilnisbak op plaats van hart"

12 april 2018, 07:46   Bijgewerkt: 12 april 2018, 12:05

Gianluigi Buffon heeft geen goed woord over voor Michael Oliver, de scheidsrechter die woensdagavond in de blessuretijd de cruciale beslissing nam om Real Madrid een strafschop toe te kennen. De Juventus-doelman reageerde furieus op de beslissing van de Engelsman en werd vervolgens met rood van het veld gestuurd. Na de uitschakeling in de kwartfinale vervolgt Buffon zijn tirade.

De wedstrijd in Madrid leek bij een 0-3 stand af te stevenen op een verlenging, maar de dienstdoende scheidsrechter besloot naar de stip te wijzen nadat Medhi Benatia vlak voor het doel Lucas Vázquez in de rug liep. Cristiano Ronaldo benutte vervolgens de strafschop, waardoor Real Madrid zich plaatste voor de halve finale. "De scheidsrechter heeft gezien wat hij gezien heeft, maar het was een dubieus incident. En als zo'n dubieus incident zich voordoet in de 93ste minuut van de wedstrijd terwijl ons in de heenwedstrijd een penalty is onthouden, dan kan je de strafschop niet toekennen", aldus Buffon tegenover Mediaset Premium.

De veertigjarige doelman reageerde heftig na de beslissing van Oliver en kreeg daarvoor de rode kaart gepresenteerd. "Het team heeft alles gegeven. Eén persoon mag niet zomaar een droom verwoesten na een buitengewone comeback. Dan heb je een vuilnisbak op de plaats van het hart. Als je daarnaast de persoonlijkheid niet hebt om in zo'n stadion te fluiten, dan moet je samen met een zakje chips op de tribunes plaatsnemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen