Blatter uit kritiek op nieuw systeem toewijzing WK

11 april 2018, 17:43   Bijgewerkt: 11 april 2018, 17:51

Sepp Blatter heeft zich kritisch uitgelaten over het nieuwe systeem voor de toewijzing van het WK. De voormalig FIFA-voorzitter is van mening dat dat alle kandidaten hun bid moeten kunnen presenteren aan alle 211 bij de FIFA aangesloten landen. 

Door het nieuwe systeem worden alle landen die zich kandidaat hebben gesteld voor het organiseren van een WK voor de verkiezingen bezocht door een commissie van vijf mensen. Volgens Blatter geen eerlijke regeling. "Je kunt de kandidaten niet het recht ontnemen om met hun bid naar het congres te gaan. Ik vond dat een raar besluit. Straks is het zo dat een kleine commissie mag zeggen of een land zich wel of geen kandidaat mag stellen. Dat is een onmogelijke situatie", zegt hij tegen het Engelse persbureau Reuters.

Ook over de invoering van de videoscheidsrechter heeft Blatter zijn twijfels. "Ik denk dat de innovatie tegenwoordig te snel gaat. De meeste scheidsrechters die op het WK fluiten, hebben nog nooit met dat systeem gewerkt. Ik denk niet dat het een verstandig besluit was om het videosysteem al tijdens het WK te introduceren", stelt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen