Buwalda boos op Van Staa vanwege wissel na achttien minuten

11 april 2018, 14:51

Go Ahead Eagles speelde dinsdagavond een zeer slechte wedstrijd tegen Jong PSV en ging met liefst 6-0 onderuit. Binnen tien minuten stond de ploeg al met 2-0 achter, waarna trainer Jan van Staa ingreep en Robin Buwalda naar de kant haalde. Die was daar op zijn zachtst gezegd niet écht blij mee.

"Ik sta op het veld en maak andere keuzes dan de trainer voor ogen heeft. Dat viel verkeerd bij hem, maar ik heb niets verkeerds gezegd en heb hem niet uitgescholden. Maar Van Staa vond het nodig om mij daarop te wisselen, maar daarmee zette hij het hele team voor schut. Dit vond ik heel kinderachtig", aldus de huurling van NEC tegenover De Gelderlander.

Het geheel krijgt nog een staartje, want hij kan woensdag een stevig gesprek met zijn trainer verwachten, aldus Van Staa. Buwalda zal niet meteen zijn excuses aanbieden. "Ik weet niet waar ik deze wissel aan verdiend heb en had wel wat meer krediet verwacht. Dit was gewoon een zondebok zoeken, waardoor het team alleen maar nog onzekerder werd. Dat vind ik kwalijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen