Fraser voelde zijn ontslag na zaterdagavond al aankomen

11 april 2018, 12:27

Henk Fraser was geenszins verrast dat hij woensdag definitief uit zijn functie werd ontheven bij Vitesse. Na de nederlaag tegen NAC Breda (1-0) wist hij in feite al hoelaat het was. "De handelingen van de beleidsbepalers op zaterdagavond waren voor mij alleszeggend. Daarmee werd het proces wel duidelijk."

Dat vertelt de trainer tegenover De Gelderlander. "De resultaten waren niet goed. Ze hebben zo een wapen gekregen", legt hij uit. "Of ik het ontslag dan terecht vind? Er zijn altijd argumenten voor en tegen. De club heeft een keuze gemaakt. Dat kan op basis van de resultaten. Ik kan ook een andere kant belichten. Maar die telt in de discussie niet. De realiteit is dat we uit elkaar gaan."

Wel heeft Fraser alles netjes afgehandeld met de spelersgroep van Vitesse. "Ik heb verteld dat het voor mij hier eindigt. Maar zij moeten de play-offs halen én gewoon winnen. De groep moet zich niet om mij zorgen maken. Ik heb alle zaken netjes afgehandeld met Vitesse."

Boos is de trainer niet dat hij zijn congé kreeg. Hij kent de wetten uit de voetballerij: "Niemand kan zeggen dat hij een prijs heeft gehaald met deze club. Claudio Ranieri werd met Leicester City kampioen en werd vervolgens ook ontslagen. Dat is de voetbalwereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen