Ten Hag na honderd dagen: "Veel misverstanden over mij"

11 april 2018, 09:43   Bijgewerkt: 11 april 2018, 11:17

Erik ten Hag 'viert' in aanloop naar het kampioensduel met PSV zijn honderste dag als hoofdtrainer van Ajax. Woensdag heeft hij dat jubileum en hij is nog altijd blij dat hij de keuze voor Amsterdam heeft gemaakt deze winter. "Ajax is wat mij betreft de meest fascinerende club van Nederland."

Op de clubsite gaat hij in op zijn eerste honderd dagen als hoofdcoach. "Bij Amsterdammers weet je waar je aan toe bent. En ik kan me daar wel in vinden. Bovendien ben ik iemand die zich aanpast. Toen ik afgelopen winter werd geïntroduceerd, hoorde ik vaak 'die Tukker past helemaal niet in Amsterdam.' Wat een vooroordeel."

Sowieso heeft hij wel veel last van vooroordelen, zo legt hij uit. "Dat weet je. Er bestaan veel misverstanden over mij. Er worden zoveel stempeltjes gezet. Maar ze slaan zo vaak de plank mis. Er werd geroepen dat ik een verdedigende trainer zou zijn bijvoorbeeld. Dat is écht onzin. Onder mijn leiding is er bij meerdere clubs heel attractief en creatief voetbal gespeeld. Er zijn spelers die mega-ontwikkelingen hebben doorgemaakt, die international zijn geworden. Er waren spelers die volgens de buitenwacht 'moeilijk hanteerbaar' waren, maar die onder mij explosief konden groeien."

{image[325307][right-half][]}Hoogtepunt

Wat het mooiste moment van de honderd dagen was, durft Ten Hag niet te zeggen. "Eigenlijk alle momenten waarop ik hier op het veld stond. Daar geniet ik elke dag van. Als ik de voetbalsfeer hier proef, word ik spontaan gelukkig. En dat geluk zit in de details. Hoe alles hier tot in de puntjes geregeld is, dat de beste voorzieningen voor handen zijn. Maar wat ik het allermooiste vind, zijn de mensen hier. Iedereen is enorm met elkaar en de club begaan. De trots is enorm en die zie ik dagelijks terug bij de mensen.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen