Di Francesco na stunt: "We kijken altijd vooruit"

11 april 2018, 00:22   Bijgewerkt: 11 april 2018, 00:41

AS Roma verloor de eerste ontmoeting met FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League vorige week in Spanje met 4-1 en dus moesten i Giallorossi in de return aanvallen. Coach Eusebio Di Francesco opteerde dinsdag in het eigen Stadio Olimpico voor een aanvallende formatie van 3-4-1-2. Dat sorteerde het gewenste effect: Roma won met 3-0 en stootte op basis van meer gemaakte uitdoelpunten door naar de laatste vier.

"Bij nederlagen trek ik het boetekleed aan en slik ik de ondankbare woorden op social media, dus misschien mag ik ook wel de credits opeisen voor een overwinning! Ik heb voor deze opstelling gekozen om het veld breder te maken, om meer te kunnen counteren en meer snelheid in de ploeg te hebben. Maar hetgeen dat echt veranderd is, is de filosofie van het team. Op deze voet moeten we verder gaan. De kracht van het team is om vooruit te kijken, niet achteruit", aldus Di Francesco tegen Mediaset Premium.

Di Francesco vindt dat Roma voor de finale moet gaan. "Natuurlijk moeten we daarin geloven. Waarom zouden we er niet in moeten geloven? Wij zijn zover gekomen, terwijl niemand dat had verwacht. Dus natuurlijk moeten we blijven pushen, op meer blijven mikken en de lat elke keer hoger leggen. Ik wil geen team dat op haar lauweren rust of denkt dat het niet uitmaakt hoe de wedstrijd verloopt. Daar sta ik niet voor. We moeten altijd voor meer gaan en ons altijd realiseren dat we nog beter kunnen", besluit Di Francesco.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen