Wonder van Rome geschiedt: AS Roma schakelt Barça uit

10 april 2018, 22:38

AS Roma heeft in eigen huis voor een onvervalste stunt gezorgd door de in het heenduel 4-1 opgelopen achterstand weg te werken en Barcelona uit te schakelen. De Italianen wonnen met 3-0. Op die zege viel niets af te dingen, want de ploeg van Kevin Strootman was het gehele duel sterker dan de Catalanen, die geen één kans creëerden.

De snelle openingstreffer hielp AS Roma bovenstaand spelbeeld te creëren. Na vijf minuten stuurde Daniele de Rossi spits Edin Džeko met een lange bal weg. De Bosniër controleerde de bal prima en schoot het leer naast de uitkomende Marc-André ter Stegen: 1-0. Daarna behield Barcelona het merendeel van het balbezit, maar AS Roma het veldoverwicht. Patrik Schick en Džeko waren met kopballen het dichtst bij de door het thuispubliek o zo gewenste 2-0, maar die bleef uit.

Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. AS Roma bleef Barcelona onder druk zetten en de Spanjaarden kwamen nauwelijks in hun spel. Een counter hier of daar viel nog weleens te noteren, maar erg spectaculair was dat niet. Dat was de actie van Džeko vlak na rust wél. De Bosniër werd na een klein uur spelen door Piqué vastgehouden, waarna de Franse arbiter Clement Turpin de bal terecht op de stip legde. Džeko miste de laatste drie penalty's en liet het kunstje over aan De Rossi. Dat bleek een goede keuze, want de aanvoerder faalde niet: 2-0.

De eerstvolgende, en tevens laatste, kans was wel raak. Konstantinos Manloas voltrok het wonder van Rome. De Griek kopte een hoekschop richting de lange hoek, waar niemand van Barcelona stond, waardoor de 3-0 een feit was. Barça drong daarna wel aan, maar de dappere Italianen kwamen niet meer in de problemen en staan voor het eerst sinds het seizoen 1983-1984 in de halve finale van de Champions League. Dat leidde na het laatste fluitsignaal, het zal u niet verbazen, tot een orkaan van geluid en vreugde in de Italiaanse hoofdstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen