Van Dijk: "Niet voorsprong verdedigen, maar voor de winst gaan"

9 april 2018, 15:42

Als het aan Virgil van Dijk ligt, dan speelt Liverpool dinsdag voor de winst in het Etihad Stadium. The Reds verdedigen een 3-0 voorsprong in de returnwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League, dus kunnen zij zich een kleine nederlaag tegen Manchester City permitteren. Met die instelling moet Liverpool de wedstrijd echter niet benaderen, vindt Van Dijk.

In aanloop naar het Champions League-duel blikt de recordaankoop van Liverpool vooruit op het treffen in Manchester. "Het is vreemd om hier met een 3-0 voorsprong te zijn. Het belangrijkste is dat we de mindset moeten hebben niet de voorsprong te verdedigen, maar voor de winst te gaan", aldus Van Dijk. "We moeten proberen hetzelfde te doen als in de eerste helft van de vorige wedstrijd. Als we dat doen, dan zal het ook voor hen een moeilijke avond worden."

Het vertrouwen is groot bij Liverpool en Van Dijk na de eerste ontmoeting. "We speelden sterk, met name in de eerste helft waarin we drie keer scoorden. Na rust hebben we als een eenheid verdedigd, dat was ook fantastisch. We hebben veel zelfvertrouwen, maar we weten dat morgen (dinsdag, red.) een compleet andere wedstrijd wordt. Zij zullen komen en wij moeten er klaar voor zijn. We willen de wedstrijd winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen