Imposante carrière Capello komt na 31 jaar ten einde

9 april 2018, 14:01

Fabio Capello stopt ermee: de Italiaanse trainer is na vandaag trainer af. De 71-jarige oefenmeester trok in maart van dit jaar de deur bij het Chinese Jiangsu Suning achter zicht dicht. Hij werd nog even in verband gebracht met een overstap naar de Italiaanse nationale ploeg, maar gaat toch met pensioen.

Capello was 31 jaar trainer en kan als zeer succesvol worden bestemd. De oud-profvoetballer begon in 1991 als trainer van AC Milan, de club die hij in 1996 inruilde voor Real Madrid. Via de Spaanse topclub kwam hij in 1997 weer terecht in Milaan. Met die club werd hij in totaal vier keer landskampioen en won hij in 1994 de Champions League. Een jaar later was Ajax in de finale te sterk.

De coach stond vervolgens ook bij AS Roma, Juventus en wederom Real Madrid aan het roer alvorens hij in 2008 bondscoach van Engeland werd. Tussen 2012 en 2015 werkte hij vervolgens als bondscoach van Rusland. Zijn klus bij het Chinese Jiangsu Suning was dus zijn laatste avontuur als trainer, maar hij blijft als analyticus nog wel betrokken bij het voetbal.

"Als analist win je altijd", zegt Capello. "Of ik nog zin heb om bondscoach van Italië te worden? Nee, zulke avontuur heb ik al beleefd met Engeland en Rusland. Jiangsu Suning was mijn laatste klus als coach. Tevreden kijk ik terug op mijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen