Langeler maakt zich niet druk: "Hebben echt veel talent"

9 april 2018, 13:19

De situatie van het Nederlandse voetbal is volgens velen inktzwart te noemen, maar Art Langeler ziet dat anders. Volgens hem zitten er een uitstekende generatie voetballers aan te komen en hoeft Nederland zich niet extreem grote zorgen te maken. Dat zegt de bondscoach van Jong Oranje tegen De Stentor.

De 48-jarige coach stelt dat er een prima generatie spelers aan zit te komen. "We hebben echt heel veel talent in Nederland lopen, hoor. Kijk naar jongens als De Ligt, Bergwijn, Til, Kluivert, Van Drongelen. Er komt echt wel wat aan. Zodra het Nederlands elftal een eindtoernooi niet haalt wordt er net gedaan of het einde van de wereld in zicht is. Maar het heeft ook veel met andere factoren te maken. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. En je kunt de staat van het Nederlandse voetbal niet aflezen aan de prestaties van het grote Oranje. De stroom talenten die we hebben is niet heel anders dan de afgelopen jaren", stelt hij.

De achterstand die Nederland heeft opgelopen, heeft volgens Langeler niet met de manier van trainen te maken. Dat wordt wel vaak gesuggereerd. "Mensen die dat roepen hebben er niet veel kijk op. Het gaat niet om harder of meer trainen, je moet alleen altijd met een idee trainen. Zorgen dat alles er in zit, technisch, tactisch en fysiek. Het gaat niet om zoveel mogelijk uren maken, onzin. Dat de trainingen in het buitenland als zwaarder worden ervaren door Nederlandse spelers heeft primair te maken met het niveau van de spelers. Dat is hoger, waardoor de trainingen pittiger voor je worden. Logisch lijkt me…''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen