Uitgesproken Kluivert vindt Ajax mooier voetballen dan PSV

9 april 2018, 09:27

Justin Kluivert is niet vies van een stevige quote over de concurrentie en heeft ook na de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0) de boel weer op scherp gezet. De vleugelspeler van Ajax stelt dat PSV, mocht die ploeg komend weekend van Ajax winnen, niet een kampioen is die mooi voetbal gespeeld heeft. Kluivert vindt dat Ajax het aantrekkelijkst speelt van de Eredivisie-clubs.

Kluivert werd door De Telegraaf gevraagd of PSV een mooie kampioen is als Ajax komend weekend wordt verslagen.  "Nee, natuurlijk niet. Als de ploeg met het mooiste voetbal kampioen werd, zouden wij dat zijn", zegt de Amsterdammer. "Als ze de titel pakken is het gewoon verdiend en feliciteer ik ze. Zo professioneel moet je zijn, zo is sport", voegt hij desondanks toe.

Wint PSV zondag van Ajax, dan is de Eindhovense formatie kampioen. "Dat zou wel een beetje vernederend zijn", beseft Kluivert. "We gaan alles doen om dat te voorkomen. In de thuiswedstrijd (3-0) hebben we laten zien dat we van ze kunnen winnen, dus moeten we van onze eigen kwaliteiten uitgaan. Tot dusver hebben we dit seizoen alle toppers gewonnen. Laten we er nu ook voor gaan. We hebben het er in de aanloop naar Heracles kort over gehad. Wij blijven in de titel geloven tot het qua punten niet meer kan."

AZ - PSV

Kluivert zag dat PSV zaterdagavond tegen een 2-0 achterstand aankeek bij AZ, maar die met drie snelle goals volledige wegwerkte. De international bekeek het duel thuis op de bank. "Het was jammer. De scheidsrechter (Kevin Blom, red.) floot niet zijn beste wedstrijd, denk ik. Hopelijk leert hij van zijn fouten, want ik vind het normaal wel een prima scheids, eigenlijk. We moeten hem niet de schuld geven. PSV heeft het goed gedaan. Na de 2-0 voor AZ dacht ik: 'Nu is het wel klaar'. Maar helaas… toch niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen