Van Hanegem: "In Enschede moeten ze naar zichzelf kijken"

9 april 2018, 08:43

Dat FC Twente afstevent op directe degradatie, is volgens Willem van Hanegem vooral de schuld van de club zelf. De Kromme vindt dat de Tukkers te behoudend speelden tegen Feyenoord. Daarnaast stelt Van Hanegem dat Twente zich zal moeten richten op snelle promotie naar de Eredivisie.

"In Enschede moeten ze naar zichzelf kijken", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Als je tegen Feyenoord een kans wilt hebben, moet je die ploeg onder druk zetten. Dat heeft het recente verleden ook weer bewezen. Maar trainer Marino Pusic liet zijn ploeg te voorzichtig spelen, daar begreep ik niets van."

"FC Twente zal al moeten gaan werken aan een scenario waarin de club in één seizoen terugkeert in de Eredivisie", vindt Van Hanegem. "En dat kan, want ik zie af en toe wat clubs in de Jupiler League aan het werk en dan schieten de tranen in mijn ogen. Met NEC als schoolvoorbeeld. Daar hebben ze Pepijn Lijnders aangesteld als trainer in de winterstop en er waren mensen die vonden dat er een soort genie was neergestreken in Nijmegen. Maar hij heeft vooral schade aangericht, de spelers hebben daar echt geen idee meer."

"Al ben je als trainer natuurlijk ook maar overgeleverd aan wat je spelers voor fratsen uithalen", beseft Van Hanegem. "Brad Jones gaf gewoon weer een goal weg tegen FC Twente. Het is niet het seizoen van de keeper van Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst gaf aan dat hij met hem gaat praten over dit soort fouten. Aan de andere kant: Van Bronckhorst liet hem in januari onder de lat staan en Kenneth Vermeer verdween naar Club Brugge. Dan moet je als trainer ook in de spiegel kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen