Wöber baalt dat hij PSV zag: "Slecht voor mentale gesteldheid"

8 april 2018, 23:57

Ajacied

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber kreeg, zoals veel PSV'ers al voorspelden, net als een aantal teamgenoten van hem een flinke tik van de wedstrijd in Alkmaar zaterdagavond. De verdediger zat voor de tv te kijken naar de prestaties van de directe concurrent en werd niet bepaald vrolijk van dat duel. "Jammer genoeg heb ik die wedstrijd op tv gekeken. Dat had ik beter niet kunnen doen, want het was niet goed voor m'n mentale gesteldheid."

Dat vertelt de verdediger op de clubsite van de Amsterdammers. Sowieso had de achterhoedespeler al geen lekkere week, want hij lag grotendeels ziek in bed. "Ik heb twee dagen in bed gelegen met hoge koorts. De eerste dagen kon ik 's nachts niet slapen, lag alleen maar te zweten. Dus heb ik overdag vooral geslapen. Vrijdag was ik fit genoeg om de training te hervatten en omdat de dokter mij goed behandelde, was zaterdag al wel duidelijk dat het geen probleem was dat ik kon spelen."

Dat spelen ging tegen Heracles Almelo niet geweldig, hoewel er dus wel werd gewonnen. "We waren dominant, hadden zeventig procent balbezit en ik schat zo'n dertig schoten op doel, of iets in die richting. We hadden het ons veel makkelijker kunnen maken door er daar drie of vier van te scoren. Dan was het bij rust al over geweest."

Rode kaart

Wöber mocht zelf overigens vooral blij zijn dat hij in de pauze nog op het veld stond bij de Amsterdammers. Na goed een half uur kreeg hij namelijk een gele kaart voor een harde overtreding, al had dat ook zomaar een andere kleur kaart kunnen zijn. Wöber: "Dat was een heel slechte tackle van mij. Ik raakte de bal eerst, dus ik wist dat het geen rode kaart was. Ik ben blij dat de tegenstander geen blessure opliep."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen