Stegeman vond Heracles aan de bal niet sterk genoeg tegen Ajax

8 april 2018, 20:27

John Stegeman was realistisch na de verloren wedstrijd tegen Ajax. Hoewel Heracles Almelo de schade beperkt hield in Amsterdam, vond de coach niet dat er veel meer in had gezeten dan de 1-0 nederlaag. "We hadden ze wel meer pijn kunnen doen, maar zij hebben ook heel veel kansen niet benut tegen ons", aldus de trainer.

Hoewel in het thuisduel, de allereerste wedstrijd van dit seizoen, nog werd gewonnen, koos Stegeman in Amsterdam voor een 5-3-2-formatie. "Dat heeft me heel wat hoofdbrekens gekost", lachte de trainer tegenover FOX Sports. "Nee, je denkt na hoe je Ajax het beste kan bestrijden. Dat was vandaag in deze formatie. We bleven lang in de wedstrijd, maar hebben aan de bal uiteindelijk te weinig gebracht."

Dus vond Stegeman dat Heracles niet meteen recht had op meer dan de 1-0 nederlaag. Desondanks ging hij in de slotfase nog even alles of niets spelen. "Pompen of verzuipen. We kregen nog een mogelijkheid, maar het ontbrak ons aan de juiste keuzes. Ook ditmaal waren we te onnauwkeurig om Ajax pijn te doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen