Promes helpt Spartak met razendsnelle hattrick aan simpele zege

8 april 2018, 19:56

Quincy Promes heeft zich zondagavond weer eens laten gelden bij Spartak Moskou. De aanvaller had na de hervatting van de Russische competitie nog niet gescoord, maar met een zuivere hattrick hielp hij niet alleen zijn ploeg op de goede weg tegen Anzhi, ook bracht hij zijn seizoenstotaal op dertien treffers.

Daarmee staat hij bovenaan de topscorerslijst in Rusland, even boven Fedor Smolov (12) en Aleksandr Kokorin (10) - die de rest van dit seizoen niet meer in actie komt. Die plek had Promes na een half uur al bereikt: na tien minuten opende hij de score op aangeven van Sofiane Hanni en vier minuten later scoorde hij opnieuw. Vanaf buiten het zestienmetergebied knalde hij met zijn linkerbeen snoeihard in de verre hoek: 0-2.

Doordat de voormalig speler van FC Twente na een klein half uur mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en dat succesvol deed, had hij zijn hattrick binnen en was het duel in feite al beslist. Juan Eduardo Lescano deed voor de pauze nog wel wat terug, maar toen Ilya Kutepov na een klein uur 1-4 maakte, was het duel definitief gespeeld.

Door de overwinning blijft Spartak in het spoor van koploper Lokomotiv Moskou, dat eerder op de dag won van FK Rostov. Voormalig PSV'er Jefferson Farfán maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen