Arsenal legt met moeizame zege de druk bij Chelsea

8 april 2018, 17:15   Bijgewerkt: 8 april 2018, 17:26

Arsenal is erin geslaagd om de druk op Chelsea te verhogen in de Premier League. Eenvoudig ging het zondag niet tegen het in nood verkerende Southampton, maar Danny Welbeck maakte negen minuten voor tijd zijn enorme misser van even daarvoor goed (3-2). Daarom kan Arsene Wenger met zijn ploeg rustig afwachten hoe The Blues het later op de dag tegen West Ham United doen.

Door de wisselvallige resultaten van Chelsea de laatste weken, wist Arsenal dat als het zou winnen van Southampton, dat het op twee punten zou komen. Toch liet de Arsenal-achterhoede toe dat Shane Long na ruim een kwartier spelen de openingsgoal kon maken. Na een voorzet vanaf rechts dachten de verdedigers van The Gunners de bal rustig weg te kunnen werken, maar Long kwam voor hen en tikte van dichtbij binnen.

Lang stond die score niet op het scorebord, want na een half uur spelen kwam een heerlijk hakje van Welbeck terecht voor de voeten van Pierre-Emerick Aubameyang, die de bal met zijn grote teen in het doel tikte. Nog voor rust was het Welbeck zelf, weliswaar via een been van Southampton, die de bal hoog binnenschoot: 1-2.

{image[325292][right-half][]}Omdat Charlie Austin met zijn eerste balcontact een kwartier voor het einde gelijkmaakte, moest Welbeck opnieuw in actie komen. Eerst leek hij van held schlemiel te worden, toen hij tien minuten voor tijd een kans vanaf een meter (!) afstand niet in het doel kreeg. Uiteindelijk werd hij toch weer de held tegen het team van Wesley Hoedt: hoogstpersoonlijk werkte hij de 3-2 binnen en bracht Arsenal de overwinning.

In de eindfase werd het duel nog ontsierd met twee rode kaarten, voor Mohamed El Nenny en Jack Stephens. Punten leverde het Southampton niet meer op, want Arsenal hield stand en zet met de zesde overwinning op rij in de Premier League de druk dus vol op Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen