Napoli ontsnapt na spectaculair slotstuk aan puntenverlies

8 april 2018, 17:00

Het zag er zondagmiddag even naar uit dat Napoli het kampioenschap in de Serie A uit het hoofd moest zetten, maar in een bizarre slotfase pakten de Napolitanen tegen Chievo Verona alsnog de volle buit. Dankzij late treffers van Arek Milik en Amadou Diawara won Napoli met 2-1. Het gat met koploper Juventus is daardoor teruggebracht tot vier punten.

Schlemiel van de middag leek Dries Mertens te worden. De Belg mocht vlak na rust vanaf elf meter afleggen, maar miste de strafschop. Zijn misser leek extra duur te worden toen een kwartier voor tijd Chievo Verona via Mariusz Stepinski verrassend op voorsprong kwam. In de absolute slotfase kantelde de wedstrijd alsnog. Vlak voor tijd maakte de ingevallen Milik de gelijkmaker, in de blessuretijd volgde de 2-1 van Diawara.

Napoli heeft nog zeven wedstrijden om het gat met De Oude Dame te dichten. Over twee weken volgt het belangrijkste duel van het seizoen: in Turijn staat dan Juventus – Napoli op het programma. De koploper won zelf zaterdag met 2-4 op bezoek bij hekkensluiter Benevento.