Armoedige Derby van het Noorden eindigt in gelijkspel

Armoedige Derby van het Noorden eindigt in gelijkspel

8 april 2018 – SC Heerenveen en FC Groningen zijn beiden nauwelijks iets wijzer geworden na de Derby van het Noorden van zondagmiddag. Beide ploegen hielden een punt over aan de intense, maar kwaliteitsarme ontmoeting in het Abe Lenstra Stadion. De puntendeling was terecht: Heerenveen was in de eerste helft de betere ploeg en kwam via Michel Vlap op voorsprong. Na de pauze herstelden de gasten uit Groningen zich en zorgde Tom van Weert voor de 1-1 eindstand.De thuisploeg trad aan met een basisdebutant: Jordy Bruijn verving op het middenveld de ongelukkige Stijn Schaars, die op de training zijn been had gebroken. Beide ploegen maakten er in de eerste helft een echte derby van: veel strijd, tackles en duels, maar weinig goed voetbal.

Alle hachelijke momenten vonden plaats voor het doel van Sergio Padt. De doelman moest redding brengen op een vrije trap van Yuki Kobayashi en wist met een fraaie duik een kopbal van Vlap onschadelijk te maken. Na een half uur spelen was het Vlap die alsnog de wedstrijd openbrak: de geboren Fries produceerde een bekeken schuiver en de versteende Padt zag de bal over de lijn hobbelen: 1-0.

FC Groningen kon voor rust geen vuist maken, bracht halverwege Jesper Drost voor Ajdin Hrustic en speelde een betere tweede helft. Van Weert profiteerde al snel van een kolossale dekkingsfout bij Heerenveen en kopte zijn ploeg naar 1-1. De spits bezorgde Heerenveen handenvol werk, maar raakte de buitenkant van de paal en zag doelman Martin Hansen redden op een verrassende inzet.

Hoewel Heerenveen nog probeerde te drukken in de slotfase, was het allerminst een verrassing dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. De Friezen hebben hiermee hun veertigste punt van het seizoen gesprokkeld en nemen de achtste plek op de ranglijst over van ADO Den Haag. FC Groningen staat met 30 punten op een gedeelde dertiende plek: het gat met nummer zestien Roda JC, dat volgende naar Groningen komt, bedraagt vier punten.

Opstellingen en beoordelingen*  

SC Heerenveen: Martin Hansen 6; Denzel Dumfries 6.5, Daniel Høegh 6.5, Kik Pierie 5.5 (69. Dave Bulthuis 6), Lucas Woudenberg 6; Jordy Bruijn 6 (75. Henk Veerman -), Yuki Kobayashi 6.5, Morten Thorsby 5.5; Michel Vlap 6.5, Reza Ghoochannejhad 5, Arber Zeneli 4.5 (57. Pelle van Amersfoort 5)

FC Groningen: Sergio Padt 6.5; Deyovaisio Zeefuik 7, Mike te Wierik 5.5, Samir Memisevic 5, Amir Absalem 5.5; Ritsu Doan 6.5, Tom van de Looi 5.5, Juninho Bacuna 5, Ajdin Hrustic 4.5 (46. Jesper Drost 6); Mimoun Mahi 6 (75. Yoëll van Nieff -), Tom van Weert 6.5

Man of the match: Deyovaisio Zeefuik

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020