Van Es niet mee naar Ierland; Wiegman roept geen vervanger op

8 april 2018, 16:20

Zonder Kika van Es reist het Nederlands vrouwenelftal zondag af naar Dublin voor het WK-kwalificatieduel met Ierland. De 26-jarige verdedigster ondervindt te veel last van een voetblessure, die zij woensdag tijdens de training opliep. Bondscoach Sarina Wiegman heeft besloten om geen vervanger voor Van Es op te roepen.

Dat betekent dat de Oranje Leeuwinnen met een 22-koppige selectie naar de Ierse hoofdstad vertrekken. Dinsdag nemen zij het op tegen Ierland, dat samen met het team van bondscoach Wiegman aan kop gaat in de WK-kwalificatiegroep. De Oranje-vrouwen kunnen dinsdag de Ieren voorlopig van zich afschudden.

Een paar maanden geleden beten de Oranje Leeuwinnen zich nog stuk op Ierland. In Nijmegen eindigde de eerste ontmoeting in 0-0. Afgelopen vrijdag wonnen de Nederlandse vrouwen met liefst 7-0 van Noord-Ierland.

De volledige selectie van het Nederlands vrouwenelftal:

Sari van Veenendaal (Arsenal), Jennifer Vreugdenhil (Valencia), Lize Kop (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga), Siri Worm (Everton) en Kelly Zeeman (Ajax)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen