Spoorboekje: Jupiler League-duels, de Turkse titelstrijd en Fraser

9 april 2018, 07:00   Bijgewerkt: 8 april 2018, 23:39

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 9 april.

Nieuws

Wat gaat er gebeuren met Fraser?

Dat de toekomst van Henk Fraser als hoofdtrainer van Vitesse momenteel bijzonder onzeker is, is inmiddels wel bekend. De clubleiding gaf openlijk toe dat er gesproken gaat worden over diens positie en dat het allerminst zeker is dat hij de motie van wantrouwen gaat overleven. Komt er maandag duidelijkheid over de oefenmeester?

Wedstrijden

Genclerbirligi - Galatasaray (19.00 uur)

De titel in Turkije gaat dit seizoen ongetwijfeld naar een ploeg met een x-aantal Nederlanders. Maar naar wie? Wordt het Besiktas, met onder andere Ryan Babel en Jermain Lens? Kan Eljero Elia in mei de beker omhoog met Istanbul Basaksehir, dat momenteel bovenaan staat in de Süper Lig. Of eindigt Ryan Donk met Galatasaray bovenaan? Als ze maandagavond winnen van Genclerbirligi, dan gaan ze in elk geval voorlopig over Elia en co. heen als ranglijstaanvoerder. 

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard (20.00 uur)

Aan de wisselingen van de wacht aan de kop van de Jupiler League, lijkt gezien de huidige vorm van Fortuna Sittard een einde te komen. De Limburgers lijken NEC vooralsnog te hebben afgeschut en hebben van Jong Ajax een stuk minder te duchten omdat zij niet mogen promoveren. Door de beslissing van de KNVB is de spanning weer groter dan daarvoor. De laatste vijf duels werden gewonnen door de Limburgers, maar één nederlaag kan alles weer veranderen...

RB Leipzig - Bayer Leverkusen (20.30 uur)

Door de nederlaag van Schalke 04 tegen Hamburger SV is de strijd om de tweede plaats weer meer open dan daarvoor. De vraag is welke ploeg, naast Borussia Dortmund, zich daarin gaat mengen. RB Leipzig heeft met een puntje meer de beste papieren, maar als de bezoekers uit Leverkusen winnen, staan zij er plots weer beter voor. Wordt het een voetbalgevecht, schaakspel of walk over in de strijd tussen nummer vier en vijf van Duitsland?

Voetbal op tv

19.50 uur: Jupiler League op Maandag, FOX Sports 1, schakelprogramma Jupiler League

19.50 uur: RKC Waalwijk - Fortuna Sittard, FOX Sports 3, live verslag van het Jupiler League-duel

19.50 uur: NEC - FC Oss, FOX Sports 5, live verslag van het Jupiler League-duel

20.25 uur: RB Leipzig - Bayer Leverkusen, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7, voetbaltalkshow

21.00 uur: Villarreal - Athletic Bilbao, Ziggo Sport, live verslag van het Primera División-duel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen