Onana kon transfer maken: "Ik besloot te blijven"

8 april 2018, 12:20   Bijgewerkt: 8 april 2018, 12:43

André Onana had in de winterstop kunnen vertrekken bij Ajax. De doelman had echter niet het idee al uitgeleerd te zijn bij Ajax en besloot dus in Amsterdam te blijven. De Kameroener ziet het namelijk niet zitten om bij een topclub de bank warm te houden.

Ajax kent een minder seizoen en dat geldt ook voor Onana. "Mijn seizoen is niet zo goed, niet zoals vorig seizoen. Ik weet niet wat er anders is. Ik train nog steeds iedere dag, doe mijn best, maar ik kreeg dit seizoen een paar goals tegen die ik vorig jaar niet tegen kreeg", zegt de doelman in gesprek met de NOS. "Ik sprak met Carlo l'Ami en hij zei me dat het tweede jaar altijd moeilijk is voor een keeper, omdat de mensen veel van je verwachten. Maar ik ben op de goede weg, hopelijk gaat het volgend jaar beter."

Of Onana volgend seizoen nog in Amsterdam is, weet hij niet. "Ik weet het niet. Ik ben gelukkig hier, maar als ik moet gaan, ga ik. Een droomclub? Die heb ik niet. Natuurlijk zou het mooi zijn om ooit terug te gaan naar Barcelona, maar voetbal wordt overal gespeeld, niet alleen in Barcelona. Ook in Madrid. Of bij Chelsea." Een voorwaarde voor de doelman is wel speeltijd. "Ik wil spelen. Ik had in de winterstop de mogelijkheid bij Ajax te vertrekken, maar ik besloot te blijven omdat ik wil spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen