Advocaat erg trots: "Kramer won op een gegeven moment alles"

8 april 2018, 00:02

Sparta Rotterdam heeft de eigen trainer, Dick Advocaat, in positieve en negatieve zin verrast. De ploeg knokte zich zaterdagavond tegen VVV-Venlo (3-2) op krankzinnige naar een overwinning in het laatste kwartier. "Het hele duel was een en al emotie", glimlachte de oefenmeester nadat de gemoederen weer waren bedaard.

"Over de hele wedstrijd had VVV-Venlo meer controle dan wij, maar qua kansen hebben we terecht gewonnen", vond Advocaat, die zag dat zijn team in de openingsfase veel kansen miste, tegenover FOX Sports. "In het laatste kwartier gingen we heel opportunistisch spelen, daar hadden zij geen antwoord op. Michiel Kramer won alles en Fred Friday was een handenbindertje in die fase."

Waar het bij de aanstelling van Advocaat eerst allemaal de verkeerde kant op viel tijdens wedstrijden, ging het zaterdagavond eens goed voor de Kasteelheren. "Je ziet soms dingen die helemaal niet kunnen. Simpele ballen die we breed kunnen spelen, rammen we naar voren. Maar we moeten positief blijven", aldus Advocaat, die ook erg blij was voor doelpuntenmaker Robert Mühren. "Hij heeft problemen gehad, in het begin ook onder mij. Maar hij pakt het geweldig op."

Ondanks de zege is er volgens Advocaat nog niets gewonnen in de degradatiestrijd met FC Twente. Als voorbeeld noemt hij Roda JC: "Toen ze van ons verloren, waren ze eigenlijk weg. Nu hebben ze negen punten uit drie duels en doen ze weer meer dan volop mee. Het blijft de Eredivisie, hé. Laten we in elk geval hopen dat Feyenoord morgen (zondag, red.) haar sportieve plicht doet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen