Gisteren gemist: PSV, Barca en Bayern winnen, nog geen titel City

8 april 2018, 00:30   Bijgewerkt: 7 april 2018, 23:48

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op de krankzinnige voetbalzaterdag 7 april.

PSV zet reuzenstap naar de landstitel

Heel lang leek de titelstrijd in Nederland weer spannend te worden: AZ was namelijk lang hard op weg naar een zege op koploper PSV. De Alkmaarders kwamen op een 2-0 voorsprong, maar diep in de tweede helft draaide PSV in vijf minuten tijd (!) het duel totaal om: 3-2. PSV neemt zo een voorschot op de titel: want in het Philips Stadion kan PSV volgende week tegen uitgerekend tegen rivaal Ajax kampioen worden.

Fraser snapt dat er kritiek is op zijn functioneren: "Dat is topsport"

Henk Fraser denkt niet dat de KNVB-Beker-winst van vorig seizoen hem op dit moment extra credits geeft in Arnhem. De oefenmeester ligt onder vuur omdat Vitesse, ook zaterdagavond tegen NAC Breda, ondermaats presteert in de Eredivisie. "Dit is topsport en dan is dit de realiteit", bleef de coach realistisch.

Van den Brom ziedend: "Blom wacht om dit tegen ons te doen"

John van den Brom was na de 2-3 nederlaag tegen AZ allereerst niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg de overwinning zaterdagavond weggaf tegen PSV, maar was ook woedend op arbiter Kevin Blom. De trainer nam geen blad voor de mond als het ging om het optreden van de scheidsrechter van dienst. "Het is een optelsom bij. Blom, die erop wacht om dit tegen ons te doen."

Manchester City moet kampioenschap uitstellen, Bayern grijpt wel titel

Manchester City heeft zaterdagavond verzuimd om tegen rivaal Manchester United de Engelse landstitel te pakken. Ondanks een geweldige eerste helft en een 2-0 (!) voorsprong, werd het een avond in mineur voor de mannen van Pep Guardiola. Uitgerekend de deze week in opspraak geraakte Paul Pogba leidde de bizarre ommekeer in, die door Chris Smalling werd volbracht: 2-3. Eerder op de dag kroonde Bayern zich [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/331140/bayern-munchen-pakt-zesde-landstitel-op-rij-tegen-fc-augsburg/,_blank,wel tot kampioen van Duitsland].

Degradatiekandidaten pakken belangrijke punten

Sparta Rotterdam, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/331153/roda-jc-wint-na-razendsnelle-treffers-en-goal-rosheuvel-van-pec/,_blank,Roda JC] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/331148/nac-speelt-zich-zo-goed-als-veilig-met-thuiszege-op-vitesse/,_blank,NAC Breda] hebben zaterdagavond alle drie gewonnen in de Eredivisie. Daarvoor werden VVV-Venlo, PEC Zwolle en Vitesse verslagen door de laagvliegers. Door de overwinningen neemt de druk op FC Twente - dat zondag in actie komt tegen Feyenoord - alleen maar toe. 

Messi helpt Barcelona met hattrick aan degelijke zege op Leganés

Lionel Messi heeft zich weer eens laten zien bij FC Barcelona. De kleine Argentijn bezorgde zijn ploeg met drie treffers zaterdagavond hoogstpersoonlijk de overwinning tegen het nietige Leganés. Door de zege zijn de Catalanen nog altijd ongeslagen in de Primera Division dit seizoen en liggen ze op koers voor het kampioenschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen