Cocu vond dat Blom goed floot: "Maar geen hele zware penalty"

7 april 2018, 22:54

Phillip Cocu vond niet dat Kevin Blom zaterdagavond duidelijk in het voordeel van PSV floot in de wedstrijd tegen PSV. De oefenmeester wilde vooral zijn ploeg een compliment geven voor de getoonde weerbaarheid en sprak ook al eventjes over de titel. "Dit voelt niet hetzelfde als een kampioenschap, maar we zetten natuurlijk wel een hele grote stap daar naar toe."

Dat zei de coach tegenover FOX Sports. "Zeker als je achter staat is er wel extra ontlading bij een overwinning. Het zit in dit team, je zag ook geen koppies naar beneden gaan, ondanks dat we na zeventig minuten met tweenul achter stonden. We laten weer op een belangrijk moment zien dat we veerkracht hebben."

Ook floot Blom niet bepaald in het nadeel van PSV. "Ik vond dat hij goed floot, aan beide kanten. Voor zover ik het kon zien waren het de juiste beslissingen, de afgekeurde goals waren terecht. Hoogstens was de rode kaart wat zwaar gestraft, maar als je fluit, moet je ook rood geven", vond Cocu, die vervolgens nogmaals de beelden van de stafschop bekeek en zijn oordeel iets bijstelde. "Het is in elk geval geen hele zware strafschop."

Rollen omgedraaid

Hoewel PSV weer een achterstand goedmaakte in de Eredivisie, ging het anders dan voorgaande duels. Daar speelden de Eindhovenaren vaak minder goed, maar kwamen ze op voorsprong. Ditmaal was het andersom. Cocu: "Juist op de momenten dat we goed speelden, scoorde AZ. In de beginfase waren we niet goed aan de bal. Maar toen wij goed in de wedstrijd kwamen, viel de goal aan de andere kant." Uiteindelijk leverde het dus geen blijvende schade op voor de manschappen van Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen