Sparta Rotterdam vecht zich in gekke slotfase langs VVV

7 april 2018, 22:46

Toen het tien minuten voor tijd 1-2 stond voor VVV-Venlo, hadden de meeste supporters van Sparta Rotterdam op Het Kasteel de hoop al opgegeven. Totdat goudhaantje Robert Mühren opstond en twee keer het net vond in de slotfase: 3-2. Het was een knotsgek duel, niet de eerste van de zaterdag, met zowel een positieve als negatieve hoofdrol voor Sparta-doelman Jannik Huth.

Na twintig minuten was het dan wel raak voor Sparta: in een mooie aanval vol combinaties gaf Frederik Holst de bal goed voor, waarna het voor Soufyan Ahannach een koud kunstje was om toe te slaan. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg, die VVV-Venlo telkens als team onder druk zette. Het enige wapenfeit van de Limburgers was een pegel op de lat van aanvoerder Danny Post.

Toen doelman Huth vlak voor rust op katachtige wijze een penalty van Clint Leemans keerde, leek het eindelijk weer eens de avond van Dick Advocaat en zijn mannen te worden op Het Kasteel. Maar niet veel daarna ging diezelfde Huth vreselijk in de fout op een zeer houdbaar schot van – hoe kan het ook anders – Leemans: 1-1.

Terwijl de supporters op Het Kasteel de hoop langzaam verloren, was daar ineens goudhaantje Mühren. Tien minuten voor tijd bracht hij zijn elftal langszij (2-2) en in de slotfase tekende hij zelfs voor de beslissende treffer: 3-2. Na een fijne voorzet van invaller Fred Friday verlengde Kramer sterk en kon Mühren eigenlijk niet meer missen. Het was een verdiende zege voor Sparta in een vermakelijk, maar knotsgek duel - wat geheel in de zaterdag past. Door de zege is de druk op FC Twente in de degradatiestrijd weer flink toegenomen.

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta Rotterdam: Jannik Huth 6; Frederik Holst 7, Sander Fischer 6, Bart Vriends 6, Miquel Nelom 6 (45. Sherel Floranus 7); Ryan Sanusi 6, Paco van Moorsel 6 (72. Fred Friday -), Robert Mühren 8; Thomas Verhaar 6 (45. Loris Brogno 5), Michiel Kramer 7, Soufyan Ahannach 7.

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 7; Moreno Rutten 6 (78. Jens Janse -), Nils Röseler 7, Jerold Promes 6, Roel Janssen 6 (34. Leroy Labylle 6); Danny Post 7, Clint Leemans 7, Ralf Seuntjens 5 (65. Damian van Bruggen 6); Romeo Castelen 5, Lennart Thy 6, Torino Hunte 6.

Man of the match: Robert Mühren

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen