Messi helpt Barcelona met hattrick aan degelijke zege

7 april 2018, 22:36

Lionel Messi heeft zich weer eens laten zien bij FC Barcelona. De kleine Argentijn bezorgde zijn ploeg met drie treffers zaterdagavond hoogstpersoonlijk de overwinning tegen het nietige Leganés. Door de zege zijn de Catalanen nog altijd ongeslagen in de Primera Division dit seizoen en liggen ze op koers om El Clásico te beginnen als kampioen van Spanje.

Zinedine Zidane haalde zaterdagmiddag eerder al aan dat Real Madrid géén erehaag gaat vormen als de Catalaanse opponent op 6 mei 2018, als De Koninklijke naar Camp Nou komt. Volgens Zidane weigerde Barca eerder hetzelfde toen Real de wereldbeker voor clubteams had gewonnen. Toch zou de club uit Madrid eigenlijk voor Messi alleen al een staande ovatie moeten maken.

Want daags na de overwinning op Liverpool in de Champions League kreeg hij, anders dan spelers van Manchester City of Liverpool geen rust. Messi startte vanaf het begin en liet meteen weer zien waarom hij de allerbeste voetballer ter wereld is. Uit vrije trap opende hij de score en na een half uur maakte hij op aangeven van Philippe Coutinho ook meteen Barca's tweede.

Bij de Catalanen ging de voet vervolgens van het gaspedaal en dus zag Ernesto Valverde dat Leganés iets meer de overhand kreeg. Na enkele gemiste kansen was het Nabil El-Zhar die twintig minuten voor het einde nog de aansluitingstreffer maakte. Echt in de problemen kwam de koploper van de Primera Division echter niet, want Messi voltooide vlak voor tijd zijn 45ste hattrick ooit, waardoor puntverlies uitblijft en Barcelona weer een volgende stap naar de landstitel zet, die ze niet meer zal ontgaan.

[photo,113105,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen