Roda JC wint na snelle goals en treffer Rosheuvel van PEC

7 april 2018, 21:46   Bijgewerkt: 7 april 2018, 21:55

Een bliksemstart en late treffer van Limburgse makelij heeft Roda JC een overwinning opgeleverd. Binnen zeven minuten stond de thuisploeg dankzij treffers van Donis Avdijaj en Simon Gustafson met 2-0 voor tegen PEC Zwolle. De bezoekers deden voor rust in de naam van Younes Namli nog wel iets terug en zagen Queensy Menig vlak voor tijd de gelijkmaker scoren. Een punt pakken deden de gasten echter niet, want Mikhail Rosheuvel knalde in de slotfase de winnende binnen: 3-2.

PEC leek de eerste minuten vergeten dat Roda JC in die bloedvorm is. Anders valt de dramatische start van de gasten niet uit te leggen. Binnen zeven minuten stond het 2-0 voor Roda JC. Donis Avdijaj werd op de rand van de zestienmeter aangespeeld door Simon Gustafson en schoot de bal langs een woud van PEC-spelers. De bezoekers waren nauwelijks van de openingstreffer bekomen of Diederik Boer kon voor de tweede keer de bal uit het net halen. Een lage, harde voorzet van Maikel Rosheuvel was precies op maat voor Gustafson. De Zweed kon van een paar meter afstand volledig vrij binnenschieten. Boer kon zijn inzet niet voor de doellijn keren.

De mannen van Robert Molenaar dachten binnen een kwart wedstrijd zelfs op 3-0 te komen, maar de tweede treffer van Avdijaj werd door 'Team Björn Kuipers' afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna was het aan de andere kant wél raak: Younes Namli schoot vanuit een moeilijke hoek een vrije trap zomaar binnen. Roda-keeper Hidde Jurjus mocht zich de tegentreffer aanrekenen, want de inzet van Namli leek houdbaar. Zwolle kreeg voor rust nog één grote kans, maar Jurjus ging ditmaal wel goed gestrekt bij een afstandsschot van Mustafa Saymak.

Door de winstpartij is het gat met nummer laatst Twente nu zes punten, al hebben de Tukkers nog een wedstrijd te goed. Het verschil met nummer vijftien FC Groningen is nu slechts één overwinning en dat terwijl Roda de 'handhavingsvorm' nu echt te pakken lijkt te hebben. Moeten ze zich in het noorden serieuze zorgen maken voor de Limburgers? Het heeft er alle schijn van, want Roda JC is serieus in de winning mood.

Opstellingen en beoordelingen:

Roda JC: Hidde Jurjus 5,5; Chris Kum 6, Patrick Banggaard 6, Adil Auassar 6 (46. Henk Dijkhuizen 5,5), Jannes Vansteenkiste 7; Ognjen Gnjatic 5,5 (76. Mohamed El Makrini -), Tsly Ndenge 5; Mikhail Rosheuvel 6,5, Simon Gustafson 6,5, Donis Avdijaj 7 (88. Daryl Werker -); Dani Schahin 6,5

PEC Zwolle: Diederik Boer 6; Bram van Polen 6, Dirk Marcellis 3,5 (46. Sepp van den Berg 6,5), Philippe Sandler 5,5, Kingsley Ehizibue 5 (83. Nicolás Friere -); Rick Dekker 5,5, Ryan Thomas 6 (65. Queensy Menig 6), Younes Namli 6, Mustafa Saymak 5,5, Youness Mokhtar 6; Piotr Parzyzsek 5;

Man of the match: Donis Avdijaj

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.