NAC speelt zich bijna veilig met thuiszege op Vitesse

7 april 2018, 20:30

NAC Breda heeft zaterdagavond in eigen huis een belangrijke zege geboekt. In een matige wedstrijd tegen een opnieuw zeer teleurstellend Vitesse was een vrije trap van Angeliño voor rust voldoende voor drie hele belangrijke punten. Vitesse leed opnieuw een teleurstellende nederlaag en moet oppassen dat de playoffs niet meer in gevaar komen. Bovendien neemt ook de druk op Henk Fraser toe.

NAC liet zich aanvallend het meeste gelden, toonde dreiging via Angeliño op de linkerflank, maar miste voor het doel de scherpte via Umar Sadiq en Thierry Ambrose. Hoewel ook de thuisploeg dus slordig was in balbezit, werd men naarmate het eerste bedrijf vorderde sterker en sterker. Met name Umar zorgde voor de nodige problemen bij de verdediging van Vitesse - waar Alexander Büttner weer een basisplaats had - en hij leidde tien minuten voor rust ook de openingstreffer in. Na een fijne actie werd de Nigeriaan neergelegd op randje zestien, waarna de vrije trap perfect lag voor Angeliño. De Spanjaard had de mazzel dat de muur van Vitesse de bal van richting veranderde, maar zette met zijn vrije trap NAC wel op voorsprong: 1-0. Tot frustratie van Fraser werd het spel van zijn ploeg slordiger en slordiger.

Zo bleef Vitesse in leven en kon het blijven hopen op een resultaat. Men kwam kort na het inbrengen van Thomas Buitink ook bijna op gelijke hoogte, maar het zeventienjarige talent had de pech dat de paal zijn treffer in de weg stond. Doordat NAC zich aanvallend gezien ook niet echt meer toonde, ging Fraser alles of niets spelen. Hij bracht Luc Castaignos voor Thulani Serero, maar de spits zit al weken niet lekker in zijn vel en kon het tij niet keren. Zodoende hield NAC stand, al werd de overwinning uiteindelijk op het tandvlees binnengehaald. Verdiend was het wel en met de zege mogen de fans in Breda inmiddels wel rekenen op nog een seizoen Eredivisie-voetbal. Rechtstreekse handhaving zou een zeer knappe prestatie betekenen van de Brabanders. 

Opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Nigel Bertrams 7; Fabian Sporkslede 6, Karol Mets 6.5, Pablo Marí 6.5, Angeliño 7.5; Manu García 7, Rai Vloet 6 (46. Paolo Fernandes 7), Arno Verschueren 7; Thierry Ambrose 7 (90. Gianluca Nijholt -), Sadiq Umar 7.5 (79. Mitchell te Vrede -), Mounir El Allouchi 7

Vitesse: Jeroen Houwen 7; Vyacheslav Karavaev 6.5, Guram Kashia 6, Matt Miazga 6, Alexander Büttner 5; Thulani Serero 6.5 (82. Luc Castaignos -), Navarone Foor 6.5, Mason Mount 6.5; Roy Beerens 5.5 (69. Thomas Buitink 7), Tim Matavz 5, Bryan Linssen 5.5

Man of the Match: Angeliño

*Spelers moeten tenminste twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen