Verlies voor Strootman, De Roon bezorgt Atalanta punt

7 april 2018, 19:55

De Nederlanders in de Serie A hebben een slechte zaterdagavond gekend. Kevin Strootman verloor met AS Roma in eigen huis kansloos van Fiorentina, terwijl onze landgenoten bij Atalanta Bergamo met veel moeite een punt pakten bij laagvlieger SPAL 2013.

AS Roma - Fiorentina 0-2

De Romeinen hebben de nederlaag in de Champions League tegen FC Barcelona niet kunnen wegspoelen tegen Fiorentina. Al voor de rust keek de ploeg van Kevin Strootman, die na zeventig minuten werd gewisseld voor Alessandro Florenzi, tegen een 0-2 achterstand aan. Marco Benassi kopte uit een corner de openingsgoal al vroeg in het duel binnen. Na veertig minuten dribbelde Giovanni Simeone na balverlies van Radja Nainggolan knap door de achterhoede van AS Roma en rondde enigszins gelukkig af. In de buurt van een punt kwam de thuisploeg niet meer. Dus kan Internazionale zondag de derde plaats overnemen als het wint bij Torino.

SPAL - Atalanta Bergamo 1-1

Marten de Roon heeft Atalanta Bergamo behoed voor een nederlaag. Zijn ploeg, met ook Hans Hateboer en Robin Gosens in de basis, kwam tegen de laagvlieger uit de Serie A op achterstand, dankzij een kopbal van Thiago Cionek. Lang leek het erop dat Atalanta zou verliezen bij de nummer zeventien van Italië, maar De Roon schoot ruim tien minuten voor het einde vanuit een strafschop raak: 1-1.