NEC-spelers belaagd na nieuwe nederlaag: "Dit kan echt niet"

7 april 2018, 18:47

De slechte prestaties van NEC zijn ook overgeslagen op de supporters. De 'fans' van de Nijmegenaren hebben vrijdagavond na de verloren topper tegen Ajax de spelers belaagd bij hun aankomst terug bij het stadion. En dat is volgens algemeen directeur Wilco van Schaik ontoelaatbaar. "Je mag niet aan spelers zitten. Dit kan echt niet", vertelt hij.

Tegenover De Gelderlander gaat hij in op de onrust die er was, rondom onder meer doelman Joris Delle die in actie kwam toen de fans een spiegel van een spelersauto aftrapten. "Ik was er niet bij, dus ik weet niet precies wat zich heeft afgespeeld. Maar ik ben wel continu op de hoogte gehouden door mijn veiligheidsmensen", beschrijft Van Schaik. "Het hoort niet bij de emotie van voetbal en niet bij NEC."

De bestuurder snapt de teleurstelling bij de fans, NEC presteert sinds de trainerswissel in de winterstop beduidend minder dan daarvoor en doet na de nederlaag tegen Jong Ajax een flinke stap terug in de titelstrijd, maar geeft aan dat dit niet de oplossing is. "Ik snap de emotie en teleurstelling van de trouwe supporters. Iedereen heeft zijn eigen manier om dat te uiten. Maar daar zit een grens aan. Dit gaat over de grenzen. Het kan niet zo zijn dat fans zich tegen spelers keren. Maandag bepalen we welke stappen we gaan nemen."

Er is overigens een kans dat NEC alsnog drie punten pakt. De club beweert namelijk dat de Amsterdammers met een geschorste speler, Teun Bijleveld, speelden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen