Tottenham wint moeizaam, 'rode' Pröpper pakt een punt

7 april 2018, 18:01

Tottenham Hotspur is zaterdagmiddag met veel moeite overeind gebleven tijdens de lastige uitwedstrijd met het geplaagde Stoke City. De formatie van Mauricio Pochettino mocht Christian Eriksen dankbaar zijn voor de drie punten. Verder bleven de Nederlandse onderonsje onbeslist, ondanks een rode kaart van Davy Pröpper en heeft de trainerswissel bij West Bromwich Albion amper geholpen.

{image[325247][right-half][]}Stoke City - Tottenham Hotspur 1-2

Met veel pijn en moeite heeft Tottenham Hotspur van Erik Pieters (kreeg geel) en Bruno Martins Indi gewonnen. Een doelpunt en een assist op Harry Kane van Christian Eriksen waren voldoende voor de uit-overwinning. De aanvaller, die voor het eerst sinds zijn enkelblessure in de basis stond, kopte uit een vrije trap van de Deense middenvelder de winnende binnen na ruim een uur spelen. Mame Biram Diouf had even daarvoor nog gelijk gemaakt. Stoke drong onder meer via een vrije trap van Xherdan Shaqiri nog wel aan, maar kreeg geen punt.

Brighton & Hove Albion FC - Huddersfield Town 1-1

Het Nederlandse onderonsje in de Premier League heeft geen winnaar gekregen. Davy Pröpper, Jürgen Locadia en Tim Krul (die laatste twee overigens op de bank) versus Rajiv van La Parra en Terence Kongolo eindigde onbeslist. Niet alleen Jonas Lossl, de keeper van Huddersfield die een eigen doelpunt maakte, speelde een hoofdrol. Ook Pröpper liet zich negatief gelden: na een stevige tackle kreeg hij een kwartier voor tijd rood. Aan de stand, die via Steve Mounié gelijk was getrokken na een half uur spelen, deed de rode prent overigens niets meer af.

Bournemouth - Crystal Palace 2-2

Een ander Nederlands onderonsje kreeg eveneens geen winnaar. Dankzij Wilfried Zaha - hij maakte een kwartier voor tijd de knappe 1-2 - leken de bezoekers met Patrick van Aanholt in de basis en Jairo Riedewald en Timothy Fosu-Mensah op de bank - op een overwinning af te stevenen, maar Josh King bezorgde Nathan Ake en Bournemouth vlak voor het einde alsnog een terecht punt.

West Bromwich Albion - Swansea City 1-1

Een kleine helft leek de trainerswissel van afgelopen week, Alan Pardew werd vervangen door interim-coach Darren Moore, meteen een overwinning op te leveren voor West Bromwich Albion, dat ver laatste staat in de Premier League. Jay Rodriguez opende namelijk na 55 minuten de score voor de thuisploeg, maar Mike van de Hoorn (die in de rust werd vervangen) zag vanaf de bank hoe Tammy Abraham zijn ploeg een belangrijk punt bezorgde in de strijd tegen degradatie.