Bayern München pakt zesde landstitel op rij tegen FC Augsburg

7 april 2018, 17:22   Bijgewerkt: 7 april 2018, 18:09

Bayern München heeft zaterdagmiddag voor het zesde seizoen op rij de titel gepakt in de Bundesliga. Ondanks een moeizame start tegen FC Augsburg kende Arjen Robben met zijn ploeg weinig problemen. De Nederlander maakte zelf de derde goal, waardoor het kampioenschap de bezoekers niet meer kon ontgaan. Corentin Tolisso en James Rodríguez hadden eerder het eigen doelpunt van Niklas Süle ongedaan gemaakt, na de treffer van Sandro Wagner barstte het feest los: 1-4. 

{image[325243][right-half][]}De wedstrijd stond symbolisch voor het seizoen van Bayern. Want net als in het begin van dit seizoen was de start van Der Rekordmeister bijzonder moeizaam tegen Augsburg. Na een fout van Jerôme Boateng, ging de inzet van Sergio Cordova via keeper Sven Ulreich en Niklas Süle alsnog binnen en stond FC Augsburg plots voor tegen de aanstaand kampioen. Vergelijkbaar met de seizoensstart: onder Carlo Ancelotti zag Bayern hoe het Borussia Dortmund van Peter Bosz aan kop ging in Duitslan. De motor van de ploeg die de afgelopen vijf seizoenen landskampioen werd, haperde enkele weken serieus.

Voor het eerst sinds Louis van Gaal, die overigens ook de laatste trainer zonder landstitel is in München, vertrok er weer een trainer voortijdig. Met vervanger 'good old' Jupp Heynckes op de bank werden de eerste vijf competitieduels meteen gewonnen, bovendien met imposante doelcijfers: 14-2. Ook concurrent Dortmund werd verslagen (1-3), net als inmiddels in de Bundesliga het geval is.

Schalke 04 was de laatste weken de grootste achtervolger van Bayern, dat de titel afgelopen speelronde door een zege van Die Knappen - en een eigen nederlaag tegen RB Leipzig een week eerder - nog even moest uitstellen. Hoewel het tegen de formatie van Jeffrey Gouweleeuw dus moeizaam begon, was de schade nog voor de rust hersteld. Tolisso kopte na een voorzet van Joshua Kimmich na een half uur simpel raak, terwijl James Rodríguez zeven minuten daarna van dichtbij de 1-2 binnenwerkte.

{image[325245][right-half][]}Spanning

En daardoor was er van spanning eigenlijk geen sprake. Logisch, want pas als Bayern een wedstrijd of drie op rij had verloren, was de spanning pas echt een beetje terug geweest. Voor de fans die er toch over inzaten of Bayern inderdaad kampioen zou worden zaterdagmiddag, bracht Robben (hij won zijn zevende titel in München) uitkomst. Een afgeslagen bal schoot hij met zijn linkerbeen in de korte hoek snoeihard binnen.

En toen wist iedereen in Duitsland: Bayern gaat, ondanks de problemen tijdens de eerste seizoenshelft, een kleine maand eerder dan vorig seizoen (toen op 29 april) zich kronen tot de kampioen van Duitsland. Heynckes kon zijn eigen record uit 2013, toen hij na 28 speelrondes de titel al omhoog mocht houden met Bayern, op een speelronde na dus niet evenaren.

Toch zal de vreugde een speelronde later niet minder groot zijn. Het feestje wel, als we althans Heynckes mogen geloven. Met de ontmoeting met Sevilla in het achterhoofd gaat Bayern het kampioenschap slechts een beetje vieren. "Misschien drinken we een glaasje champagne, maar daarna focussen we ons weer op de volgende uitdaging", lachte de trotse Heynckes voor het duel al. Maar voor het zesde kampioenschap op rij, zal één glaasje voor de Bayern-spelers ongetwijfeld iets te weinig zijn. En terecht.

[photo,113079,left,]

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen