Janssen: "Het ergste wat ik ooit gehoord heb is: blinde"

7 april 2018, 16:31

Ed Janssen is bezig aan zijn laatste weken als scheidsrechter in het betaalde voetbal. De 47-jarige leidsman vindt het na zestien jaar welletjes. In al die tijd is de Limburger nog geen enkele keer uitgescholden door een speler.

"Voetbal is geen aso-sport, al denken veel mensen dat. Het ergste wat ik ooit heb gehoord van een speler is 'blinde'. Dat was Lasse Schöne", vertelt Janssen in De Limburger. "Toen floot ik meteen en haalde hem naar me toe: 'Blinde? Janssen is mijn naam!' Hij sloeg me op mijn schouder en we speelden verder. Ik geef spelers altijd vijf seconden bedenktijd, ontoerekeningsvatbaarheidstijd. Als ze dan nog blijven zeiken, trek ik een kaart."

Janssen was ook de scheidsrechter die Luis Suárez, in ieder geval in Europa, zijn eerste gele kaart voor een schwalbe gaf. "Hij kreeg van mij – in Europa dan - zijn allereerste gele kaart voor een schwalbe, tijdens FC Groningen – TOP Oss. Hij liet zich vallen en keek me met die smekende oogjes aan: 'Geef je die penalty nog'? En ik: No teatro hoy! Amarilla! Geen theater vandaag, maar geel! Hij stond stomverbaasd op en liep weg zonder een woord te zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen