Spoorboekje: druk bij FC Twente, derby van Madrid en Ajax speelt

8 april 2018, 07:00   Bijgewerkt: 7 april 2018, 23:26

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 8 april.

Nieuws

Reacties op een bevlogen voetbaldag

In Nederland, maar ook zeker daarbuiten was het gisteren (zaterdag) een bijzondere voetbaldag. Bayern werd kampioen, maar Manchester City juist niet na een geweldige comeback van United. Comebacks waren er in Nederland óók: PSV en Sparta Rotterdam gaven de strijd, ondanks een achterstand, niet op. Er is in elk geval genoeg stof tot napraten deze zondagochtend, ook voor bijvoorbeeld John van den Brom en arbiter Kevin Blom. En komt er nieuws over de situatie van Henk Fraser, die onder vuur ligt bij Vitesse?

Wedstrijden

FC Twente - Feyenoord (14.30 uur)

NAC Breda, Roda JC en Sparta Rotterdam deden zaterdagavond uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Het weekend begon nog mooi in Enschede met de nederlaag van Willem II, maar inmiddels zullen ze niet echt vrolijk meer zijn. Hoewel trainer Marino Pusic slechts een van zijn vierde duels verloor en dus een prima gemiddelde haalt, is de druk door de resultaten van zaterdag enorm toegenoemd. De Tukkers moeten resultaat halen.

Arsenal - Southampton (15.15 uur)

Door de nederlaag van Chelsea van vorige week heeft Arsenal in de Premier League weer een beetje uitzicht naar boven. Dan moet het in eigen huis wel winnen van Southampton, dat in volle strijd is verwikkeld tegen handhaving. Maar als het elftal van Arsene Wenger drie punten pakt, dan wacht Chelsea daarna een zwaar karwei tegen West Ham United. En The Blues zijn nou niet in bepaald grootse vorm...

Real Madrid - Atlético Madrid (16.15 uur)

Als Real Madrid in de competitie niet onder de rivaal uit Madrid wil eindigen, moet De Koninklijke in eigen huis winnen van Atlético Madrid. De formatie van Zinedine Zidane is weer wat beter in vorm dan de weken daarvoor en daarom wordt het treffen in Estadio Santiago Bernabéu ongetwijfeld zeer interessant. Is Cristiano Ronaldo in zijn huidige vorm wel door iemand af te stoppen?

Udinese - SS Lazio (18.00 uur)

Als Stefan de Vrij met Lazio bij de bovenste vier ploegen in de Serie A wil eindigen, dan mag het eigenlijk geen puntverlies lijden tegen Udinese. Die club is namelijk bezig aan een bizar slechte reeks: de afgelopen zeven duels werd er verloren in de Serie A door Bram Nuytinck en consorten. Ook maakte Udinese daarin slechts twee doelpunten... In Rome willen ze het ongetwijfeld beter doen, maar dat mag SS Lazio niet laten gebeuren. 

Voetbal op tv

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1 - talkshow met gasten uit de voetbalwereld

12.30 uur: FC Utrecht - ADO Den Haag, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel

14.30 uur: FC Twente - Feyenoord, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel

14.30 uur: sc Heerenveen - FC Groningen, FOX Sports 3 - live verslag van Eredivisie-duel

15.05 uur: Arsenal - Southampton, Ziggo Sport Extra 2 - live verslag van Premier League-duel

15.25 uur: Borussia Dortmund - VfB Stuttgart, FOX Sports 2 - live verslag van Bundesliga-duel

16.10 uur: Real Madrid - Atlético Madrid, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van duel in Primera Division

16.45 uur: Ajax - Heracles Almelo, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel

18.15 uur: Chelsea - West Ham United, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van Primera Division-duel

19.00 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvattingen van Eredivisie-duels

21.10 uur: Sporting Portugal - Paços Ferreira, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van duel in Primeira Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen