Liverpool speelt gelijk in teleurstellende Merseyside Derby

7 april 2018, 15:19   Bijgewerkt: 7 april 2018, 15:27

De tegenvallende Merseyside Derby heeft zaterdagmiddag geen winnaar opgeleverd. Everton en Liverpool kwamen niet tot scoren. Liverpool wervelde woensdag nog in de Champions League tegen Manchester City (3-0), maar dat lukte tegen de stadsgenoot niet.

Ten opzichte van de basiself die de stunt tegen The Citizens mogelijk maakte, voerde Jurgen Klopp vijf wijzigingen door. Mohamed Salah en Andy Robertson ontbraken in de selectie, vanwege een lichte blessure. Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain en Trent Alexader-Arnold zaten op de bank. Door het geschuif was er een basisplaats voor onder meer Georginio Wijnaldum.

Op Goodison Park trof Liverpool een georganiseerd verdedigend Everton. The Reds moesten de regie nemen, maar hadden daar moeite mee. Ondanks een levendig begin, bleef spektakel uit. Liverpool kreeg de betere kansen, maar kwam ook goed weg bij een knap schot van Yannick Bolasie. Hij schoot de bal met veel curve naar de rechterhoek. De vingertoppen van Loris Karius voorkwamen een onverdiende achterstand voor Liverpool.

De derby kabbelde in de tweede helft op dezelfde manier voort. Het spel speelde zich af op de helft van Everton met Liverpool aan de bal. Maar een gaatje vonden de gasten nauwelijks. Met het oog op de return tegen City had Klopp Oxlade-Chamberlain en Firmino op de bank kunnen houden, maar de Duitser wilde winnen en bracht de beide aanvallers binnen de lijnen. The Ox stond koud op het veld of hij leverde al een waarschuwingsschot af. Zijn poging scheerde over de lat.

In de slotfase kwam Liverpool heel goed weg. Everton hielp twee enorme kansen op de winnende treffer om zeep. Cenk Tosun miste van dichtbij met zijn hoofd en Dominic Calvert-Lewin raakte vlak daarna de bal verkeerd. 

Liverpool kan leven met het gelijkspel, want de ploeg blijft stevig in de top-vier staan. En op dit moment misschien wel belangrijker: er zijn geen personele problemen ontstaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen