Transferweekje: leegloop Ajax, Brands en Dortmund

7 april 2018, 15:47

Hoewel de transfermarkt dicht is, gaan de geruchten nog altijd meer dan op volle toeren. Na de interlandweek hebben veel spelers indruk gemaakt of zijn juist door de mand gevallen en dat zorgt ontwikkelingen op de transfermarkt. Wat komt er aan? Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

{image[324017][right-half][]}Ajax moet vrezen voor exodus

Als Ajax voor het vierde jaar op rij de titel mist, heeft dat gevolgen voor volgend seizoen. Het Algemeen Dagblad voorspelt een exodus van spelers. De Amsterdammers moeten serieus rekening houden met een vertrek van André Onana, Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en misschien ook al wel winterse aanwinst Nicolas Tagliafico. Voor een speler als De Ligt hangt het ook af van het Europese niveau waarop Ajax volgend seizoen speelt. Ziyech en Tagliafico staan deze zomer volop in de spotlighs wanneer ze met hun land op het WK acteren. Volgens het AD kijkt Ziyech sowieso al uit naar een nieuwe werkgever. Tagliafico verschijnt met een goed WK ongetwijfeld op de radar van mooie clubs en dan is het maar net wat voor perspectief Ajax de 25-jarige Argentijn kan bieden.

Brands een 'Toffee'?

Het wordt steeds hardnekkiger: de geruchten over Marcel Brands en een vertrek naar Everton. Sterker nog, manager Sam Allardyce bevestigde de interesse van The Toffees in de technische man van PSV. Concreet is de belangstelling (nog) niet, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/330991/psv-everton-tot-op-heden-niet-concreet-voor-brands/,_blank,aldus een reactie vanuit Eindhoven]. Volgens Engelse media moet Brands op Goodison Park een tandem vormen met Steve Walsh, de huidige technisch directeur van Everton. Onder Walsh beleefde de club een teleurstellende transferzomer. Is de knowhow van Brands het ontbrekende puzzelstukje in het technische hart van Everton? Waarschijnlijk weten we na de titelrace in de Eredivisie meer.

{image[324480][right-half][]}Onschuldig bezoek Weghorst aan Hannover

Zijn telefoon sloeg woensdag ineens op tilt. Wout Weghorst was gesignaleerd op Schiphol voor een vlucht naar Hannover. Ook nog eens met zijn begeleider Simon Cziommer. Alle alarmbellen gingen af: stapte de kersvers international in het vliegtuig voor onderhandelingen met Hannover 96? "Zo dom ben ik nou ook weer niet", reageerde Weghorst in De Telegraaf. De vork stak anders in de steel. Bij AZ hadden de spelers een dag vrij, en maakte Weghorst van de mogelijkheid gebruik om een bezoek te brengen aan Stars & Friends, het spelersmakelaarbureau waarbij de spits is aangesloten. "Hun hoofdkantoor zit in Oostenrijk, maar het bureau in Hannover was voor mij het dichtste bij. Blijkbaar ben ik in de ochtend dus gesignaleerd op Schiphol en is er een heel circus ontstaan. Terwijl ik me van geen kwaad bewust was."

Dortmund: wéér pijlen op Favre

Peter Stöger is een sympathieke trainer, maar ook onder zijn leiding voetbalt Borussia Dortmund niet zoals de clubleiding voor ogen heeft. Daarom neemt Dortmund na dit seizoen afscheid van de Oostenrijker, die dit seizoen het roer overnam van de ontslagen Peter Bosz. Het is een kwestie van tijd totdat BVB dit officieel maakt, verzekert BILD. Lucien Favre is topfavoriet om Stöger op te volgen. Dat Dortmund bij de Franse tacticus uitkomt, is geen verrassing. Een jaar geleden stond Favre ook bovenaan het lijstje, maar wilde OGC Nice hem niet laten gaan en koos Dortmund voor Bosz. Voor een bedrag tussen de drie en vijf miljoen euro kan Borussia hem alsnog losweken. Een schijntje.

{image[325234][right-half][]}Italiaanse bezoek voor Haye

Bezoek voor Thom Haye: vrijdag waren scouts van het Italiaanse Sassuolo speciaal voor de Willem II-middenvelder afgereisd naar Woudestein, waar de Tilburgers tegen Excelsior speelden. Dat weet FOX Sports. We zijn benieuwd welke notities in het scoutingsrapport staan, want het was niet de beste wedstrijd van Haye. De 23-jarige aanvallende middenvelder geniet een transfervrije status, omdat Willem II in eerste instantie besloot zijn contract niet te verlengen. De Tricolores kunnen hierop terugkomen, als het al niet te laat is. In Tilburg hebben ze met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/331046/diemers-mogelijk-naar-willem-ii-het-is-best-concreet/,_blank,Mark Diemers] van De Graafschap al een potentiële vervanger op het oog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen